Güncel

Kocaeli'de ilk aşı vuruldu!

Dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın canlı yayında aşı olması ile birlikte tüm Türkiye ve Kocaeli genelinde aşılama çalışması başladı. Kocaeli’de ilk aşıyı SEKA SEKA Devlet Hastanesi Başhekimi Sadullah Kıvanç Tunç old

14 Ocak 2021 Saat: 12:49
Kocaelide ilk aşı vuruldu!
Kocaeli'de ilk aşı vuruldu!

Ata Baran SANCAR

1 yıldan fazladır dünya gündeminde 1. Sırada olan, 2 milyon kişinin ölümüne sebep olmuş Covid-19 ile mücadelede yeni bir döneme girildi. Dün akşam saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın canlı yayında aşı olması ile birlikte Kocaeli de dahil olmak üzere tüm Türkiye’de aşılama seferberliği başlatıldı.

İLK AŞIYI BAŞHEKİM OLDU!

Kocaeli’deki ilk aşıyı SEKA Devlet Hastanesi Başhekimi Sadullah Kıvanç Tunç oldu. Aşılama programında konuşan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Sağlık Bakanımızın da açıkladığı gibi aşılama dün akşam başladı. Ben yakın zamanda koronavirüs atlattığım için şimdi aşı olamadım ama daha sonra aşı olacağım. Covid-19 sürecinde inanılmaz bir gayretle çalışmalar yapıldı. Hem hastanelerde hem de sahada olağanüstü derecede bir çalışma süreci yaşadık. Artık aşı sürecine geldik ve dün itibariyle sağlık personellerinden başlanarak aşı yapılmaya devam edecek.

“AŞI OLMAYI ÖNERİYORUM”

Tüm sağlık personellerimiz ve aşı olma hakkı olan herkesin aşı olmasını öneriyorum. Bağışıklık kazanmak için aşı olmak son derece önemli. Yeni normal döneme geçiş yapmamız gerekiyor. Sağlık personellerimiz, yakın çevremizde hasta olanlar hatta hayatını kaybedenler oldu. Aşılama süreci ülkemize hayırlı olsun. 796 noktada aşılama devam ediyor. Randevu ile aşı yapıyoruz. Kocaeli’de 21 bin sağlık personeli var. Bu personeli aşılayacak kadar aşımız var. Aşı olduktan sonra rehavete kapılmayalım. Çünkü aşılama ile bitecek bir süreç değil” dedi.

Başhekim'in konuşması:

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız