Güncel

Kocaeli'de orta gelirliye 2 milyon TL finansman desteği

Orta gelirliye konut projesinde tüm ayrıntılar belli oldu

4 Ocak 2023 Saat: 13:49
Kocaelide orta gelirliye 2 milyon TL finansman desteği
Kocaeli'de orta gelirliye 2 milyon TL finansman desteği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın açıkladığı, 'Yeni Evim Konut Finansman Programı Kampanyası'nın detayları belli oldu. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren kampanya kapsamında kredi için Türkiye 3 bölge olarak ele alındı. 1. Bölge olarak yalnızca İstanbul, 2. bölge olarak Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla yer alırken Kocaeli 3. bölgede değerlendirildi.

1. Bölge olan İstanbul’da en çok 5 milyon TL,

2. Bölgedeki iller için en çok 3 milyon TL,

3. Bölgedeki iller için ise en çok 2 milyon TL verilecek.

Finansman sadece sıfır konutlara sağlanacak

Kampanyadan yararlanmak için halihazırda konutun olmaması ve konut alınacak illerde 1 yıl içinde konut satışı yapmamış olma şartı bulunuyor. Ayrıca 1 ve 2. bölgedeki iller için son 1 yıldır bu illerde ikamet etmiş olmak gerekecek. Alınan konutlar 5 yıl boyunca satılamayacak. Asgari peşinat oranı tüm iller için yüzde 10 olarak belirlendi. Faiz oranı ise azami 15 yıl vade ve 0.69 olarak uygulanacak. Bir yandan konut arzını arttıracak, bir yandan da kampanya sürecinde fiyatların sabit kalmasını sağlayarak orta gelirli vatandaşımızı koruyacağız, güven içerisinde ev sahibi yapacağız. Yeni konut üretimine katkı sunmak, yeni projeleri hızlıca başlatmak çok önemli. Bu anlamda tüm evlerimiz birinci el konutlar olacaklar, ikinci el konutlar kampanyaya dahil edilmeyecek.

Bakan Kurum, Yeni Evim Kampanyası ile ilgili detaylar ve gelişmelerin 16 Ocak'tan itibaren kurulacak web sitesi üzerinden takip edilebileceğini açıkladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız