ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

KOMEKLİLER PARA BASACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KO-MEK Kursiyerlerinin el emeği olan eserlerini satabilecekleri Dijital Pazar kurdu.

15 Aralık 2020 Saat: 14:30
KOMEKLİLER PARA BASACAK
KOMEKLİLER PARA BASACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KO-MEK kursiyerlerinin el emeği, göz nuru eserlerini satarak bütçelerine katkı sağlanması için dijital pazar kurdu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, Komek Sepeti'nin tanıtımını Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Tanıtımda konuşan Başkan Büyükakın, "Keyifli bir tanıtım için bir aradayız nereden çıktı derseniz. Karamürseldeydik yıllık sergisinde arkadaşlarımıza orada söylemiştim bu el emeği bir şekilde satışa dönmeli nasıl yaparız bunu diye düşündük dijital ortamlar var bunlar bize aşırı fırsatlar sunuyor. Bazı kursiylerimiz instagram hesaplarından el emeği göz nuru olarak üretmiş oldukları o emekleri satmaya çalışıyorlardı. bunu elektronik pazara döndürmek için çalışmalar başlatıldı. Biz bi satış platformu oluşturduk, burada alışveriş yapacak insanlar ama yaptıktan sonra iade edecekler bu nasıl olacak tüm detaylarını düşündük. Biz ne yapabilirdik sözde her şeyde yaparsınız kadın emeğini destekliyoruz destekleyeceğiz dersiniz ama gerçekte nasıl desteklerseniz söylediğiniz şeyin görsel şovdan ibaret olmamasını istiyorsanız altını doldurmanız lazım. İade edileceği zaman satıcı üretici parasını almış harcamış olursa ürün iade edildikten sonra ne olacak o zamanda o paranın bir süre depo olması lazım belli bir süreli olmalı bunların hepsi ayarlandı. 632 kursiyerimiz başvuru yaptı ve 2154 ürünümüz de siteye yüklenmiş bulunmaktadır"

Hayatlara dokunacak, aile ekonomilerine katkı sağlayacak, kentimiz için bir ilk olacak dijital pazarın ismi ise KO-MEK Sepeti olarak belirlendi. Vatandaşlar yıllardır KO-MEK Sergilerinde görüp beğendikleri el emeği göz nuru eserleri artık komeksepeti.com'dan satın alabilecek.

632 KURSİYER, 2 BİN 154 ÜRÜN
KO-MEK kursiyerleri aldıkları eğitim sonucunda ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini KO-MEK Sepeti internet sitesi aracılığıyla satabilecek. KO-MEK Sepeti böylece hem emeğin üretime katılmasına hem de kursiyerlerin aile ekonomilerine katkı sunmasına vesile olacak. Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi kapsamında yıllık geliri 220 bin liraya kadar olan satışlar gelir vergisinden muaf olacak. Aktif kursiyerlere yapılan ilk duyuru ile 35 KO-MEK Kurs Merkezinde eğitim alan 632 kursiyer, 2 bin 154 ürün ile satış yapmak üzere başvuruda bulundu.

PROJENİN HEDEFİ
Emeğin üretime geçerek kursiyerlerin aile bütçelerine katkı sunmasına yönelik olan projenin hedefleri ise şöyle:
-Dezavantajlı grupların üretime teşvik edilmesi, kursiyerlerin aile bütçesine, girişimciliğine ve istihdama katkı sağlaması, -Mevcut ürün satışlarının hızlandırılması,
-Kocaeli'ne özgü Kandıra Bezi, Hereke Halısı, Karamürsel Sepeti gibi geleneksel sanatların yaşatılmasının sağlanması.

220 BİN TL'YE KADAR OLAN SATIŞLAR VERGİDEN MUAF
Satış yapmak isteyen kursiyer en yakın KO-MEK Kurs Merkezine başvurabilecek. 11
Kasım 2020 tarih ve 7256 numaralı Kanunun 15. Maddesi gereği Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi kapsamında yıllık geliri 220 bin liraya kadar olan satışlar gelir vergisinden muaf olacak.
Aktif kursiyerlere yapılan ilk duyuru ile 35 KO-MEK Kurs merkezinde eğitim alan 632 kursiyer 2 bin 154 ürün ile satış yapmak üzere başvuruda bulundu.

6 ANA KATEGORİDE
ilk etapta esnaf vergi muafiyet belgesi süreci tamamlanan kursiyerlerin ürünleri ile komeksepeti.com yayına alındı. KO-MEKte eğitime açılan mefruşattan, örgüye, tel kırmadan fılografiye, iğne oyasından ahşap oymacılığına kadar birbirinden farklı branşların sergilendiği platform 6 ana kategoriden oluşacak.

KO-MEKSEPETİ.COM Eşi BENZERİ YOK
Bugün itibari ile yayına açılan komeksepeti.com sayfamızı diğerlerinden ayıran özellikler ise farklılığı ile göze çarpıyor.

KİŞİYE ÖZEL ÜRETİM
Dekorasyon, Ev ve Yaşam, Giyim, Oyuncak ve Takı- Aksesuar Ürünlerinin satışa sunulacağı site tek üretim özelliği nedeniyle, bir anlamda "kişiye özel" olacak.

ÜRÜNLER ve ÜRETCİLER
Komeksepeti.com'da bulunan ürünlerin tamamı Hazine ve Maliye Bakanlığı Teşvikiyle vergi muafiyeti kapsamındadır. Kursiyerler yaptıkları yıllık 220 bin TL'ye kadarki satışlardan dolayı vergi mükellefi olmazlar ve KDV ödemezler.
Tüm başvuru ve yoklama süreçleri Büyükşehir Belediyemizce takip edilerek belgelendirilen üreticilerin ürünleri ile sayfa yayına alınmıştır.

ÜRETİCİLERE GÖRE LİSTELENEN ÜRÜNLER
Komeksepeti.com vitrininde yer alan ürünler, üreticilerin adları ile listeleniyor. Dileyen kullanıcılar ürünlerinden memnun kaldıkları üreticilerin diğer ürünlerini de görüntüleyerek satın alabileceklerdir.

ÖN SİPARİŞ VERİLEBİLİYOR
Stokta olmayan bir ürün ön sipariş verilebilecektir, komeksepeti.com üreticiyle iletişimi sağlayarak ön sipariş verilen ürünlerin üretilerek alıcısıyla buluşmasını sağlayacaktır.

ÖDEME SEÇENEKLERİ
Ürün satın alırken tüm bankalara ait bankamatik kartı, kredi kartı ve havale-eft ödeme seçenekleri mevcuttur, 12 aya kadar taksit yapılabilmektedir.

KARGO ya da ÜRETİCİDEN TESLİM ALMA SEÇENEĞİ
Ürün satın alınırken şehir içi ve şehir dışı kargo seçenekleri ile birlikte ürün satın alan kişi dilerse kargo ücreti ödemeden KO-MEK Sepeti koordinasyonu ile ürünü bizzat üreticiden teslim alabilecektir.

MOBİL UYGULAMA
KO-MEK Sepeti en güncel yazılım teknolojisi ile geliştirilen güvenli bir platforma sahip. Masaüstü ve mobil kullanımın yanı sıra bu hafta içerisinde ANDROID ve IOS mobil uygulamaları da telefonlara indirilerek kullanılabilecektir.

ÜRÜN İADELERİ ve CAYMA HAKKI
Satın alınan ürünler personeliniz tarafından son kontroller yapılarak üretici nezaretinde paketlenerek gönderilmektedir. Her hangi bir sebepten iade işlemini başlatmak çok kolay. Herhangi bir ücret ödenmeden geri gönderilen kargo tarafımıza ulaştıktan itibaren iade koşullarına uygun olduğu takdirde ücret iadesi yapılmaktadır.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız