Güncel

Körfez’de hayvancılığa büyük destek

Körfez Kaymakamlığı, Körfez Belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen ‘Üretim Sizden, Aşı ve Küpe Bizden Projesi’ kapsamında imzalar atıldı.

9 Haziran 2023 Saat: 10:02
Körfez’de hayvancılığa büyük destek
Körfez’de hayvancılığa büyük destek

Körfez Kaymakamlığı, Körfez Belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ve örnek bir proje olan ‘Üretim Sizden, Aşı ve Küpe Bizden Projesi’ kapsamında bu yıl için de imzalar atıldı. Körfez Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen imza törenine; Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Semra Koşumcu ile veteriner hekimler katıldı.

ÜRETİCİ ÜCRET ÖDEMEYECEK

Körfez’de büyükbaş ve küçükbaş hayvanların küpelenmesi ve aşılanmasının desteklenmesi ile hayvan hastalıklarının azaltılarak veriminin artırılması amacı ile gerçekleştirilecek proje kapsamında; hayvancılık işletmelerine ücretsiz küpe, aşı temini ve uygulaması sağlanacak. İlçemizdeki hayvan yetiştiricileri küpe ve aşı bedelleri ile uygulamalar için herhangi bir ücret de ödemeyecek.

TOPLAM 300 BİN TL’LİK DESTEK

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Semra Koşumcu, “2022 yılında 12 bin hayvan aşılandı, yeni doğan buzağı,  kuzu ve oğlaklar küpelendi. Bu sayede yetiştiricilerimize 92 bin TL’lik destek sağlanmış olduk. 2023 yılında ise 8 bin 500 adet büyükbaş hayvan yıl boyunca 3 kez ŞAP Aşısı ile aşılacak, 8 bin adet küçükbaş hayvan(koyun, keçi) aşılacak, yeni doğan buzağı, kuzu ve oğlaklar küpelenecek, hayvan yetiştiricilerimize toplamda 300 bin TL destek verilmiş olacak” dedi.

DESTEĞİMİZ ARTARAK SÜRECEK

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de proje kapsamında aşı küpe bedelleri ve uygulama ücretlerinin belediye tarafından karşılanacağını belirterek, “Geçtiğimiz yıl 12 bin, bu yıl da 17 bine yakın küçük ve büyükbaş hayvanın aşılama ve küpeleme ücretlerini karşılayacağız” dedi. Tarım ve hayvancılığın desteklenmesine önem verdiklerini belirten Başkan Söğüt, bu kapsamında da birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

TARIM VE HAYVANCILIK ÖNEMLİ

Uygulamanın Kocaeli’de ve projesel olarak da Türkiye’de tek olduğunu belirten Başkan Şener Söğüt, “İlçe Tarım Müdürlüğümüzün hazırladığı bir projeydi bizler de projeye ortak olduk. İlk yıl güzel sonuçlar aldık ve bugün de yeniden protokol imzaladık. Çiftçimize olduğu gibi hayvan üreticilerimize de her türlü desteği sunuyoruz” dedi.

ÖRNEK BİR PROJE OLDU

Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar da projenin önemine vurgu yaparak, “Tarımda ve gıda alanında çiftçilerimiz rolü, emeği çok büyük, her üründe onların alın teri yer alıyor. Hayvancılık maliyetlerinin arttığı günümüzde, yetiştiricilerimize destek olması açısından bu projenin tüm il ve ilçelerde uygulanmasının yararlı olacağı düşüncesiyle, tüm belediyelere örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.

KAYITLI HAYVANLARA UYGULANACAK

Türkvet-HBS (Hayvancılık Bilgi Sistemi)’ye kayıtlı olan 734 adet işletmede bulunan 8 bin 500 adet büyükbaş hayvan yılda 3 kez aşılanacak ve 8 bin adet küçükbaş hayvana uygulanacak. Proje kapsamında aşı ve küpe bedeli olan 242 bin 750 TL, Körfez Belediyesi tarafından karşılanacak. Aşılama işlemleri Körfez İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimleri tarafımdan yapılacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız