Güncel

Körfez’den lisans öğrencilerine eğitim desteği

Körfez Meclisi’nde bu yıl üniversite sınavına girerek 4 yıllık üniversite kazanan Körfezli öğrencilere eğitim desteği yapılması kararlaştırıldı

8 Aralık 2022 Saat: 12:27
Körfez’den lisans öğrencilerine eğitim desteği
Körfez’den lisans öğrencilerine eğitim desteği

Körfez Meclisi’nde bu yıl üniversite sınavına giren ve 4 yıllık üniversite kazanan Körfezli öğrencilere eğitim desteği yapılması kararlaştırıldı. Sosyal Yardım Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile birlikte yapılacak destekle ilgili bilgi veren Başkan Söğüt, “Amacımız şu; Biz daha önce de öğrencilerimize eğitim desteği vermek için bir çalışma içindeydik.

 

1.000'E YAKIN ÖĞRENCİ

Bu yıl itibariyle kendisinin veya ailesinin ikameti Körfez’de olan ve bu yıl 4 yıllık üniversite kazanarak kaydını yaptıran öğrencilerimize eğitim desteği vereceğiz. Yaklaşık 1.000’e yakın lisans öğrencisi var. Burs değil, onu veremiyoruz. Ama sosyal yardım olarak eğitim desteği vereceğiz. İki yıllıkları bu sene katamadık bütçeye etkisi ciddi rakamlara çıkıyordu.

 

KOMİSYON BELİRLEYECEK

Tabi bu bir başlangıç olacak. Burada amacımız hedefimiz 4 yıllık eğitim gören öğrencilerimize katkı sunmak. Komisyon oluşturacağız. Gerekli belgeler incelenecek ve eğitim desteği vereceğimiz öğrencileri belirleyeceğiz” dedi. Yılda bir kez yapılacak desteğin 2.000 TL olması beklenirken, komisyonun rakamla ilgili de son kez çalışma yapacağı belirtildi. Şartlar ve istenilecek belgelerle ilgili ilerleyen günlerde açıklama yapılacağı belirtildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız