koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

KORONAVİRÜS TEDBİLERİNE UYGUN

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında Türkiye’yi gezen "Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Tırı" Başiskele’ye geliyor.

14 Ekim 2021 Saat: 14:14
KORONAVİRÜS TEDBİLERİNE UYGUN
KORONAVİRÜS TEDBİLERİNE UYGUN

Başiskele’de kültürel, sanatsal ve tarihi değerlere büyük önem veren ve bu yönde vatandaşlara hizmet eden Başiskele Belediyesi, Çanakkale ruhunu ilçede yeniden yaşatacak. Dünyada eşi benzeri olmayan, aziz Türk milletimizin 7 düvele karşı kazanmış olduğu Çanakkale Destanı’nın aziz hatıralarının yaşatıldığı mobil müze 16-17-18 Ekim tarihlerinde Barbaros Mahallesi Semt Meydanı’nda ziyarete açılacak. “Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale” sloganıyla Başiskeleliler ile buluşacak müze 10:00-18:00 saatleri arasında hizmet verecek.

ÇANAKKALE RUHU BAŞİSKELE’DE YAŞATILACAK

Ziyaretçilerin Çanakkale Savaşı'nda cephedeymiş gibi hissetmesini, o ruhu yakalayabilmesini, o günlere bir nebze olsun tanıklık etmesini sağlamak amacıyla birebir canlandırılmaya çalışılan müzede, savaş dönemine ait çeşitli materyaller, videolar ve savaş objeleri sergilenecek. Savaş anını dış ses, ambiyans ve tasarımlarla Başiskele’ye taşıyan mobil müze, Çanakkale ruhunu 7’den 77’ye herkese yaşatacak.

KORONAVİRÜS TEDBİLERİNE UYGUN

Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla ziyaret öncesi müze görevlileri tarafından önlem amaçlı ziyaretçilerin ateş ölçümü yapılacak. Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak araç içine en fazla 10 kişi alınacak. 0-6 yaş bireyler ebeveynleriyle birlikte müzeyi ziyaret edebilecek. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız