ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

KOTO Başkanı Necmi Bulut; “Gecikme zamları silinecek”

Oda aidatlarının yapılandırılmasına ilişkin açıklama yapan Kocaeli Ticaret Odası başkanı Necmi Bulut, “Belirtilen döneme isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları silinecektir” dedi

26 Nisan 2023 Saat: 19:34
KOTO Başkanı Necmi Bulut; “Gecikme zamları silinecek”
KOTO Başkanı Necmi Bulut; “Gecikme zamları silinecek”

Kocaeli Ticaret Odası Nisan ayı meclis toplantısı oda binasında bulunan Burhan Kasım Meclis salonunda gerçekleştirildi. Aylık faaliyet raporları ardından mesleklerin gruplandırılması rehberinde yapılan kod değişikliği görüşüldü ve onaya sunuldu. Kocaeli Ticaret Odası başkanı Necmi Bulut oda aidatlarının yapılandırılmasına ilişkin son başvuru tarihinin 31 Mayıs olduğunu belirtti. Bulut, üyelerin bu tarihe kadar Kocaeli Ticaret odasına başvuruda bulunabileceğinin söyledi.

Bulut, “7440 sayılı kanun ile bazı alacakların yeniden yapılandırılması söz konusu hale geldi. Düzenleme neticesinde vergi, ceza, harç gibi ödemeler ile birlikte Oda aidatlarının yapılandırılması için son başvuru tarihi 31 Mayıs’tır. Üyelerimiz bu tarihe kadar Odamıza müracaat edebilir. 31.12. 2022 tarihine kadar olan borçları için yapılandırmaya başvuran üyelerimiz, borçlarını peşin veya 9 eşit taksitle ödeyebileceklerdir. Belirtilen döneme isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları silinecektir” dedi.

Borçların yapılandırılması ile ilgili açıklama yapan Bulut, “Vergi mükellefiyeti sona eren ancak Oda kayıtları devam eden üyelerimiz, vergi mükellefiyeti sona ermeden önceki borçlar için yapılandırma yapılabileceklerdir. Mart ayı ekonomi ile ilgili yaşanan gelişmelere kısaca değinmek istiyorum. TÜİK tarafından açıklanan Nisan ayı verilerine göre enflasyon baz etkisiyle %50’nin altına yöneldiği ve işsizlik oranının %10 civarındaki pozisyonunu korumaktadır. Genel seçimler yaklaşırken kamu harcamalarında devam eden artışla bütçe açığının arttığı, cari açıkta artışın devam ettiği ve döviz kurunda hafif yukarı yönlü yatay seyrin yaşandığı görülmektedir. Huzur ve güven ortamında seçimlerin tamamlanmasını diliyor; seçim sonrası ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlayacak politikalara odaklanmasını bekliyoruz” diye belirtti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız