Güncel

KOTO’ya yeni meslek grupları geldi!

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Şubat Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Necmi Bulut, “Yeni komite eklemesi gerekliydi, seçim kazanmak için yapmıyoruz” dedi.

23 Şubat 2022 Saat: 12:53
KOTO’ya yeni meslek grupları geldi!
KOTO’ya yeni meslek grupları geldi!

Ata Baran SANCAR

Kocaeli Ticaret Odası, her ay düzenli olarak yaptığı meclis toplantılarını hızla sürdürüyor. Bu kapsamda KOTO, Şubat ayı meclis toplantısını odanın binası içerisinde bulunan Burhan Yalım Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. 6 maddenin görüşüldüğü toplantıda yeni meslek gruplarının odaya eklenmesi de gündemde yer aldı. Meclis öncesi konuşan meclis başkanı Akın Doğan, geçen hafta hayatını kaybeden Gazeteci Güngör Arslan’ı anarak toplantıyı açtı.

KOTO’DAN TÜRKİYE ÇAPINDA BÜYÜK BAŞARI!

Meclis toplantısında konuşan Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut gündeme değinerek, “Şırnak/Cizre’de sınır karakolumuza hain terör örgütü tarafından düzenlenen saldırı sonucu şehit olan Piyade Er Tarık Tarcan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen "TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni"nde Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri arasında yer alarak bizleri gururlandıran Odamız üyeleri, Olmetsan Metal İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi'ni, ICM Makina Ve Mühendislik Limited Şirketi’ni ve Pars Ar Ge Bilgi Teknolojileri Elektronik Mühendislik Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’ni bu önemli başarılarından dolayı yürekten kutluyorum.

“İŞ İNSANLARIMIZ İÇİN ÖNEMLİ”

KDV oranının enflasyona olumsuz etkisinin ortadan kaldırılması, sektörel kayıpların hızla telafi edilmesi ve temel ihtiyaç ürünleri bazında yükün kaldırılması adına taleplerimizive çözüm önerilerimizi çatı kuruluşumuz TOBB ve sorunun muhatabı ilgili kurumlara aktarmıştık. 5189 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile temel gıda maddelerinde KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi 13 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete yayımlandı. Zamanlama olarak da memnuniyet verici olarak buluyoruz ancak istisna kapsamında kalan ürünlerin de yeniden gözden geçirilmesi öncelikli talebimiz arasındadır. Gıda da yapılan KDV indiriminin sağlık, eğitim ve elektrik başta olmak üzere %1 KDV uygulanmasının iş insanlarımız için önemli olduğunu ve diğer sektörlerde de tek tip KDV oranına geçilmesinin vergi tahsilatını arttıracağını düşünmekteyiz” ifadelerini kullandı.

TAZMİNAT GÜNCELLEMESİ GELDİ

Gündemde bulunan maddelerin 4.sü olan Karamürsel e Kandıra temsilciliklerine ödenecek olan tazminat ve gider ödemeleri oldu. Aylık tazminat ücretlerinde enflasyon güncellemesi yapılarak ödenen fiyatın 200 TL’den 600 TL’ye çıkartılarak mecliste kabul edildi.

4 NACE KODUNDA GÜNCELLEME

KOTO Genel Sekreteri Mert Anlıpak, “TOBB’un NACE kodları bizler tarafından kullanılıyor. TOBB 4 adet kodda güncelleme gerçekleştirdi. TOBB’un da talebi bizler tarafından yeni kodların meslekler içerisinde dağıtılması. 4 kodda yenileme işlemi mevcut. Her hangi bir ekleme olmuyor.” İfadelerini kullandı. Oy birliği ile kabul edilerek gruplara dağıtıldı.

KOMİTELER 22’DEN 25’E ÇIKTI

KOTO Genel Sekreteri Mert Anlıpak, “Odamızda 22 melek gurubu faaliyet göstermekte. İşlerin daha da etkili ve hızlı olabilmesi için 3 yeni daha meslek grubu eklenmesi gerekiyor. Yeni eklenen NACE kodlarını 3 yeni meslek grubuna eklenmesini talep ettik” şeklinde konuştu. Odaya 3 yeni meslek komitesi eklenerek 25’e çıktı.

“SEÇİM İLE İLGİLİ DEĞİLDİR”

Gündem maddesi ile ilgili söz alan KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut, “Seçim döneminde bizde meslek komitelerinin yetersiz olduğunu söylemiştin. Son anda seçim ile ilgili bir şey değildir. Baştan beri bellidir. Aslında daha az olması gerekiyor ama üye sayısı az olduğu için birkaç meslek grubunu birleştiriyoruz. Biz az sayıda olan mesleklerin kendilerini temsillerini sağlamamız gerekiyor.” Şekilde konuştu.

TOBB ONAYLAYACAK

KOTO’da 8’inci Komite; metal ve makine, 15’inci Komite; bilişim, eğitim ve büro malzemeleri, 18’inci Komite ise mimar, mühendis ve danışmanlık hizmetlerinden oluşuyordu. Yapılan oylama sonrası komitelerin ayrılarak komiyonların 25’e çıkarılması oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre eğitim ayrı bilişim ve büro malzemeleri ayrı komite, Danışmanlık hizmetleri ayrı mimar ve mühendisler ayrı komitede, makine ve metal ise ayrı komiteler olacak. Komitelerin 25’e çıkarılması oy birliğiyle kabul edilirken komisyonların yeni şekillerini ise TOBB onaylayacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız