Güncel

Küçükkaya: Cemevlerinin yıllarca dernekmiş gibi görülmesi büyük bir haksızlık

Cemevlerinin ibadethane statüsünde sayılması ile ilgili madde üzerine söz alan İzmit Belediyesi Meclis Başkanvekili Mehmet Ümit Küçükaya, “Cemevlerinin yıllardır özel protokellerle bir dernekmiş gibi görülmesi bu camiaya haksızlık ol

4 Haziran 2024 Saat: 18:47
Küçükkaya: Cemevlerinin yıllarca dernekmiş gibi görülmesi büyük bir haksızlık
Küçükkaya: Cemevlerinin yıllarca dernekmiş gibi görülmesi büyük bir haksızlık
İzmit Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Cemevlerinin ibadethane statüsünde sayılması ile ilgili madde oy çokluğuyla kabul edildi. Konuyla ilgili söz alan Meclis Başkanvekili Mehmet Ümit Küçükkaya, “Bektaşi felsefesi Anadolu’nun Türkleşmesinde, Balkanların Türkleşmesinde çok önemli bir felsefe. Sadece Türkiye Cumhuriyeti değil Osmanlı’da da yeri olan bir felsefe, bir inanç manzumesi. 
 
MHP’Lİ BELEDİYELERİ ÖRNEK GÖSTERDİ
 
Erzincan Ulular, Aydın Nazilli gibi MHP’li belediyeler cemevlerini ibadethane olarak kabul etmiş belediyeler. İnanç sisteminde şöyle bir şey vardır: Kimsenin neye, nasıl inanacağına kimse karar veremez. Hiç kimse de kendi inancını başkasına dikte edemez. Cemevlerinin yıllardır özel protokellerle bir dernekmiş gibi görülmesi bu camiaya haksızlık oluyor. Bu konuyu tartışmak bile çok anlamsız” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız