Güncel

KYÖD’lüler Pişmaniye Gecesinde buluştu

KYÖD’ün geleneksel pişmaniye gecesi ve yaza merhaba etkinliği sosyal tesislerle büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Başkan Uğur Saral, derneğin borcunun yakında kapanacağı müjdesini verdi

18 Haziran 2023 Saat: 19:45
KYÖD’lüler Pişmaniye Gecesinde buluştu
KYÖD’lüler Pişmaniye Gecesinde buluştu

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Yaza Merhaba programı geçtiğimiz gece gerçekleştirildi. KYÖD Başkanı Uğur Saral ve yönetiminin ev sahipliğindeki programa; CHP Milletvekilleri Harun Yıldızlı, Muhip Kanko, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, İzmit Belediye Meclis Üyesi Hakan Tanta, İzmit Belediyesi Koordinatörü Birol Sağlam, Avrupa Birliği Bakanı eski  Ali Haydar Konca, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kocaeli Şube Başkanı Meral Dönmez, Kocaeli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Bostancı, Kocaeli Eğitim Vakfı Başkanı Serhan Kasım, CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Nazım Gençtürk, CHP Karamürsel İlçe Başkanı Anıl Aksu, İzmit Rotary Kulübü Dönem Başkanı Hüseyin Alçıoğlu, KYÖD eski Başkanı Didem Turan ve KYÖD üyeleri katıldı. Gecede yeni üye töreni de yapıldı.

SARAL: HEDEFLERİ ADIM ADIM GERÇEKLEŞTİRDİK

Gecenin açılış konuşmasını yapan KYÖD Başkanı Uğur Saral, “Burası Kocaeli’nin kalbi. Burası devrimcilerin en büyük çatısı. Omuz omuza verirsek daha güçlü oluruz. Geçen sene göreve gelmeden önce söylediğimiz şeyler vardı. Güzel bir yılı geride bıraktık. 120 öğrenciye son burslarını yatırdık. Birçok ziyaretimiz ve ziyaretçimiz oldu. KYÖD üyelerine özel firmalarla indirim konusunda anlaştık. Çok yakında sizlere sıfır borçlu KYÖD haberini vereceğiz. Şimdi sırada 200 öğrenciye burs vermekte. Bu hedefler için üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘BORÇSUZ BİR KYÖD BIRAKACAĞIZ’

Sözlerini sürdüren Başkan Saral, “Bugün itibariyle 75 yeni üyeye ulaşmış olduk. Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi  ile YEDEP kapsamında kentte iz bırakanlar programı gerçekleştirdik. Deprem yaralarını sarmaya çalıştık. Akademik odalarımızda toplantılar yaptık. Leyla Atakan'ın hayatını konu alan 'Leyla Hanım' filminin galasını yapamadık, yakında bunu gerçekleştireceğiz. Yakın zamanda sizlere sıfır borçsuz bir KYÖD'ün müjdesini vereceğiz. KYÖD Sosyal Tesisimizi yeniliyoruz” şeklinde konuştu.

YILDIZLI: DEMOKRASİNİN ÇATISI OLSUN

KYÖD Başkanı Uğur Saral’ın ardından konuşan CHP Milletvekili Muhip Kanko, “Başkanımız çok güzel çalışıyor. Bu tür kuruluşların daha fazla olması dileğiyle” diyerek düşüncelerini dile getirdi. CHP Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, Kanko’nun ardından konuşarak “Devrimcilerin çatısı olan bu mekanda birlikte olmaktan mutluyum. Uğur başkanım güzel projelerden bahsetti. Benim babam da buraya üyeydi. Lütfen çocuklarımızı da buraya üye yapalım. Demokrasinin çatısı olsun bu dernek. El birliği ile bu derneği yaşatalım. Her zaman bu derneğin emrinde olacağız” dedi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise "Kentlilik bilincinin oluşması için önemli bir yeri olan bu derneğin güçlenerek yoluna devam etmeli" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız