Güncel

Lastik-İş bir yaşına daha girdi!

72’nci yaşını kutlayan Lastik-İş Sendikası, sendika üyeleri arasından düzenlenen şiir yarışması ile üyelerin çocukları arasında gerçekleştirilen resim yarışması dalında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi

29 Haziran 2021 Saat: 15:12
Lastik-İş bir yaşına daha girdi!
Lastik-İş bir yaşına daha girdi!

1949'da kurulan DİSK’e bağlı Türkiye Petrol, Kimya ve Lastik Sanayii İşçileri Sendikası (Lastik-İş) 72’nci yaşına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Sendikanın 72’nci yılı kutlamaları kapsamında Genel Başkan Alaaddin Sarı’nın ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’ nunkatılımıyla TRYP ByWyndham’da program gerçekleştirildi. Program çerçevesinde  sendika üyeleri arasından düzenlenen şiir yarışması ile üyelerin çocukları arasında gerçekleştirilen resim yarışması dalında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

HER TÜRLÜ BASKIYA RAĞMEN MÜCADELEYE DEVAM ETTİK

Ödül töreni öncesi konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu , “Bir kez daha gördük ki bizim sendikalarımızın tarihi Türkiye işçi sınıfının mücadele tarihidir, bu topraklarda alnının teri ile çalışan herkesin mücadelesinin tarihidir. 72 yıldır lastik işçilerinin mücadelesinin ve örgütlenmesinin temsilcisi olmuş Lastik İş Sendikası’nın 72’inci yılını kutluyorum. Bu ülkede kardeşlik ve barış mücadelemizi DSİK çatısı altında mücadelemizi sürdürme amacımızı tekrarlamak istiyoruz. Lastik İş Sendikası DİSK’in kurucu sendikalarından biri.  O günden bugüne kadar her türlü baskıya rağmen, engele rağmen DİSK çatısı altından bu mücadeleyi geleceğe taşıyor

İŞÇİ SINIFINA YOL GÖSTEREN BİR SENDİKA

Lastik İş kurumsal yapısı ve demokratik işleyişi ile tüm sendikalara örnek olan, işçi sınıfına yol gösteren bir sendika. DİSK çatısı altında verilen bu mücadeleler ve Lastik İş Sendikası iyi ki var, bu bayrağı ileriye taşıyacağız. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz, tüm toplumsal süreç zor bir süreçte. Bu iyiler ile kötülerin kavgasıdır.  Lastik İş yaptığı etkinlikler ile sendikayı işçilerin evine taşıyan, işçi sınıfının hayatının bir parçası olan bir simgedir Lastik İş sendikasının yaklaşımı.” İfadelerini kullandı.

KENDİMİZİ GELECEĞE HAZIRLAMAK ZORUNDAYIZ

Çerkezoğlu’ nun ardından söz alan Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı: “Tarihte Lastik İş Sendikası’nın nasıl kurulduğunu nasıl kazanıldığını yapılan sunum ile öğrenmiş ve görmüş olduk. Kendimizi geleceğe hazırlamak zorundayız. Lastik İş kurulduğundan beri bu mücadele bir kavga şeklinde olmuş, büyüklerimiz hayatlarını vermişlerdir. Tarihimize baktığımızda hakikaten gerçek manada sendikal mücadele yapan sendikacılar ya öldürülmüşler ya da sakat kalmışlar. Onursal Genel Başkanım Abdullah Karacan’a da Allah’tan rahmet diliyorum.

GELECEĞİN SENDİKASI

Sendikal mücadele zor bir mücadeledir, kurumsal bir mücadeledir. Varlığını gözyaşı ve kanla sulanmış bir Lastik İş Sendikasından bahsediyoruz. Ağır bedeller ödenmiş bir sendikadan bahsediyoruz. Geleceğimiz için mücadele ederken geçmişte yapılan tarihi mücadeleyi kenara bırakamayız. Lastik İş Sendikası’nın yönetiminde uzun yıllar bulunduk ve 2 yıldır da Genel Başkanlığını yapıyorum. Arkadaşlarımız ile sendikamızı geleceğin sendikası yapmak için çalışıyoruz. İllaki sorunlar olacaktır bunları aşmak için çalışıyoruz zaten eğer sorun yoksa iş yoktur. İnsanın olduğu yerde sorun vardır.

BİREYSEL OLURSAK PARAM PARÇA OLURUZ

Biz üye bazlı değil, aile bazlı bir yapıya dönmek zorundayız. 5 sene sonra 10 sene sonra ne ile karşılaşabileceğimizi tahmin edebiliyoruz. Bizim üyemizin her zaman sorumluluklarını üstlenmeliyiz. Üyemizin satın alma gücünü, mobing olmamasını sağlamak zorundayız. Bu ayrı ama üyemizin sosyal yaşantısında en büyük bizi bağlayan konu ailesidir. Bir kişinin aile mutluluğu yoksa o kişi iş yerinde verimli bir üretim sağlayamaz. O yüzden üyemizin eşi de bizim potansiyel üyemizdir, çocukları da bizim çocuklarımızdır. Lastik-İş olarak sosyal ve toplumsal bir anlayış içerisinde olmak zorundayız. Biz geçmişimizden böyle öğrendik.   Bireysellik çerçevesinden gidersek paramparça oluruz” dedi

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Üyeler arasından gerçekleştirilen Lastik-İş Sendikası 72. Yıl şiir yarışmasında birinci Vibracouistic Çerkezköy Fabrikasından Kaniye Balcı olurken, ikinci ise PolisanKansaiGebkim Fabrikasından Çetin Gülsever oldu. Şiir yarışmasının üçüncüsü ise Özka Lastik Fabrikasından Davut Çakır oldu.

 

11-13 YAŞ ARASI RESİM YARIŞMASINDA DERECE ALAN ÖĞRENCİLER

“Hayallerimiz” konulu resim yarışmasında 11-13 yaş kategorisinde birinci İzmir Şubesine bağlı Japar iş yerinden üye Adem Taşdemir’in kızı Lale Taşdemir olurken, ikinciliği ise Gebze Şubesine bağlı Prometeon işyerinden üye Turhan Aygün’ün kızı İdil Neva Aygün oldu. Resim yarışmasının üçüncüsü ise Kocaeli Şubesine bağlı Goodyear işyerinden üye Ümit Bayraktar’ın kızı Ecrin Bayraktar oldu.

8-10 YAŞ ARASI RESİM YARIŞMASINDA DERECE ALAN ÖĞRENCİLER

Hayallerimiz” konulu resim yarışmasında 8-10 yaş kategorisinde birinci İstanbul Şubesine bağlı Hakan Plastik iş yerinden üye Recep Mutlu’nun oğlu Alper Mutlu olurken, ikinciliği ise Gebze Şubesine bağlı Procter Gamble iş yerinden üye Timuçin Pak’ın kızı Öykü Su Pak oldu. Resim yarışmasının üçüncüsü ise Goodyear iş yerinden üye Özcan Varol’un kızı Gülce Zeynep Varol oldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız