Güncel

Lastik İş Genel Başkanı Sarı: Enflasyon oranında zam teklifini reddettik

Yaklaşık 2 bin işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri için Lastik Sendikası ile Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarının temsilcileriyle ikinci görüşme, Tryp By Wyndham Otel’de gerçekleştirildi.

24 Şubat 2022 Saat: 13:41
Lastik İş Genel Başkanı Sarı: Enflasyon oranında zam teklifini reddettik
Lastik İş Genel Başkanı Sarı: Enflasyon oranında zam teklifini reddettik

Örgütlü olduğu fabrikalarda 10 Şubat tarihinden bu yana toplu iş sözleşmelerine devam eden Lastik-İş Sendikası, Goodyear Fabrikası temsilcileri ile bugün ikinci kez bir araya geldi. Yaklaşık 2 bin işçiyi ilgilendiren Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarının temsilcileriyle yapılan ikinci görüşme Tryp By Wyndham Otel’de gerçekleştirildi.

LASTİK İŞ PROTESTO ETMİŞTİ

İlk görüşmede işveren sendikası ile masaya oturduğu için Goodyear temsilcilerini protesto eden Lastik İş Sendikası toplantıya siyah elbiseler ile katılmıştı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Lastik İş Genel Başkanı Aladdin Sarı; “Siyah elbiselerimizi Goodyear ile görüşmelerimizde giymeye devam edebiliriz. Kravat dahi takmayacağız. Sektörden koptukları için böyle bir protesto yapmayı düşündük. Bundan sonra da protestolarımıza başka yöntemlerle devam etme ihtimalimiz var” ifadelerini kullanmıştı. İlk görüşme sonucu ise üretimde 25, destekte 22 maddenin geçtiği Başkan Sarı tarafından açıklanmıştı.

YAKLAŞIK 2 SAAT SÜRDÜ

Bugün gerçekleştirilen toplantıya Lastik İş Genel Başkanı Aladdin Sarı’nın yanı sıra; başkan yardımcıları, işveren kanadından Avrupa Ticari Lastikler İnsan Kaynakları Direktörü Selda Kalleci, Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Ceren Özel, Adapazarı Fabrika Endüstriyel İşler Müdürü Gamze Özmen, İzmit İnsan Kaynakları Müdürü Aslı Beyler, Ortak Hizmetler Müdürü Serkan Işık, KİPLAS Genel Sekreterİ Avukat Ulaş Yıldız, Hukuk Müşaviri Müge Aksel, Avukat Begüm Ergin katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Lastik İş Genel Başkanı Sarı, toplantı sonrası açıklamalara bulundu.

“BEYAZ YAKALILAR KENDİ İŞİNİ YAPACAK”

Lastik İş Genel Başkanı Aladdin Sarı, “Gergin bir toplantıydı. 3 üretim, 3 destekten madde geçti. Sosyal yardımlarda enflasyon oranında zam teklifi ile gelindi. Biz TÜİK’in rakamlarını ciddiye almıyoruz. Enflasyon oranında zam teklifini reddettik. Borç para diye nitelendirdiğimiz ödemeyi 10 aydan 12 aya yükseltme konusunda anlaştık. Fabrikanın içerisindeki yapısal sorunlarla ilgili bir gerginlik yaşandı. Fabrikada İnsan Kaynakları ve çalışanlar arasında iletişim sorunu var. Beyaz yakalılar kendi işini yapacak. Bu yüzden protesto amaçlı siyah giyindik.

“ÜÇÜNCÜ GÖRÜŞME 4 MART’TA”

Ayrıca işveren sendikası ile masaya gelmelerini ve ayrı masa olmalarına da tepkiliyiz.Taşeron konusunda ise taşeron işçi çalıştırmayı kabul etmeyen bir anlayıştayız. Bu sistemde çalışan toplam 1000-1500 işçi var tüm fabrikalarda. Biz taşerona dönme gibi bir teklifi diğer görüşmelerde de kabul etmeyeceğiz” dedi. Üçüncü görüşmenin ise 4 Mart’ta yapılacağı açıklandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız