Güncel

Lastik işçisini bilgilendirdi taviz yok

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, Good Year işçilerine sözleşmedeki son durumu anlattı. Sarı, “İşverenin istediği esnek çalışma talebini asla vermeyeceğim’’ dedi.

17 Ocak 2020 Saat: 17:23
Lastik işçisini bilgilendirdi taviz yok
Lastik işçisini bilgilendirdi taviz yok

Feyza Bilge Sertel

Goodyear’ın uzun yıllardır 3 büyük lastik fabrikasının içinde bulunduğu Lastik Sektörü Grubundan çıkarak Lastik-İş Sendikası ile doğrudan masaya oturma kararı almasının ardından Brisa çalışanlarıyla bir araya gelen Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı toplu iş sözleşme görüşmeleri hakkında bilgi verdi. Başiskele’de bulunan Lastik İş Sendikası Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen görüşmede Sarı, sert açıklamalarda bulundu.

HİÇ BİR ŞEKİLDE GOCUNMAM

Alaaddin Sarı, “Hiç bir şey tesadüf değil. Biz asla kazanılmış olan haklarımızdan taviz vermeyeceğiz. Sendika içi muhalefet böyle olmaz. Akılcı ve yönlendirici şeklinde bilgi vermektir. Ben de sizin verdiğiniz bilgileri alırım ve gerektiği gibi yaparım. Hiçbir şekilde gocunmam. ‘’Markete pazar gidiyoruz bir bakıyoruz cebimdeki paramız erimiş. O çok bilenlere söylüyorum ben bunu nasıl ifade edeyim. Diyorum ki satın alma gücümüzü koruyacağız, sen geliyorsun bunu eleştiriyorsun.

DON KİŞOT’LARDAN UZAK DURUN

“Benim ifadelerimde yanlışlık varsa söyleyin” diyen Sarı, “Açıkladığımız ifadelerini anlamayan duymayan kulaklar eleştirirsel yaklaşıyorlar. Eleştiri saygı nispetinde olmak zorundadır. Ailesine varıncaya kadar eleştiri dili konuşulmaya başlayınca o başka, öyle bir şey kulağıma gelirse, eğer duyarsam gerekeni yaparım. Namusu ve şerefi üzerine yaşayan insanlar eşit şekilde değerlendirir. Eğer yoksa bu Don Kişot’lardan uzak durun. Bir yanlışım varsa gelin söyleyin, biz birlikte varız, birlikte büyüyeceğiz ben tek başıma Alaaddin Sarı olsam ne olur” şeklinde konuşarak sendika içi muhalefeti eleştirdi.

HİÇBİR ŞEY BİTMİYOR

Sarı, ‘’İstihdamımızı sağlayacağız. Lastik-iş çalışanlarıyla beraber güçlü bir sendikadır. İşçimiz bir yere gittiği zaman Lastik-iş’ten geldiğini söylediklerinde herkes tarafından tanınır, bilinirler. Gücünü, zayıfa karşı gücünü kullandın, senin en büyük hakkın grev hakkındır, istediğini aldın bitti mi her şey. Bitmiyor. Çalışmalarımız dengeleri sağlayacak, istihdamı koruyacak şekilde sürdüreceğiz. Lastik işvereninin istediği esnek çalışmayı asla vermeyeceğimi söylüyorum’’ dedi.

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız