Kocaeli Ticaret Odası 11. Meslek Komitesi (Sağlık Grubu) bünyesinde faaliyet gösteren medikal sektörü, istişare toplantısında bir araya geldi.
KOTO Meclis Başkanı Hüseyin Gezer’in 11. Meslek Komitesi Başkanı Selçuk Bakırlı ve Komite Üyesi Yusuf Albayrak ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıda, Kocaeli Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Mehmet Akkuş, 2018 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Ayakta Tedavide Kullanılan Hazır Tıbbi Malzemelerin Teminine İlişkin Sözleşmesi’nde yapılan değişikliklerle ilgili kapsamlı bilgiler verdi.
‘TOPLAM YATIRIM TUTARI 4 MİLYAR 696 MİLYON TL’
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Meclis Başkanı Hüseyin Gezer, “Sağlık ve medikal sektörünün geleceği için önemli bir toplantıda bir araya geldik. Hepimizin bildiği gibi, sağlık sektörü yalnızca bir hizmet alanı değil, aynı zamanda ekonomimizin önemli ve büyüyen bir parçasıdır. Bu sektördeki gelişmeler, toplum sağlığı üzerinde doğrudan etki ederken, aynı zamanda yerel ve ulusal düzeyde ekonomik katkılar da sağlamaktadır. Kocaeli’de sağlık yatırımlarına büyük bir önem verilmektedir. Şu anda ilimizde sağlık alanında 34 proje bulunmaktadır ve bu projelerin toplam tutarı 4 milyar 696 milyon TL’dir.
SEKTÖRÜN YAŞADIĞI ZORLUKLAR
Bu yatırımlar, sağlık altyapısının güçlendirilmesi ve daha kaliteli hizmetlerin sunulabilmesi adına kritik bir öneme sahiptir. Ancak, her ne kadar önemli yatırımlar yapılmış olsa da sağlık sektörünün karşılaştığı bazı zorluklar da bulunmaktadır. Bu zorluklar, hem sektörün sürdürülebilirliğini hem de hizmet kalitesini doğrudan etkilemektedir. Özellikle SUT fiyatlarının güncellenmesi, ilaç fiyatlarının enflasyona endekslenmesi gibi meseleler sağlık sektörünün çözülmesi gereken temel sorunlarındandır. Ayrıca geri ödemelerin uzun süreli olması, enflasyon ortamında alacakların erimesine neden olmakta ve implant fiyatlarının artışı gibi unsurlar da sektördeki firmalarımızın maliyetlerini zorlamaktadır
İŞBİRLİĞİ VURGUSU
Bu sorunlarla başa çıkabilmek ve sektörü daha verimli bir hale getirebilmek için kamu ve özel sektör işbirliğinin daha da güçlendirilmesi gerekmektedir. Sağlık alanında atılacak yeni adımlar, sadece sektörün daha sürdürülebilir olmasını sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda toplum sağlığının daha iyi bir seviyeye ulaşmasına katkı sağlayacaktır. Sonuç olarak, sağlık sektörünün geleceği için daha fazla işbirliği ve yenilikçi çözümler gerekmektedir. Hem ulusal hem de yerel düzeyde sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması, altyapının güçlendirilmesi ve en önemlisi, sektörün karşılaştığı zorlukların çözülmesi için birlikte hareket etmemiz büyük önem taşımaktadır” ifadelerine yer verdi.