ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

Mhp Derince'den çağrı

MHP Derince İlçe Başkanlığı, hem çevre illerde hem de kentimizde azalan su kaynaklarına dikkat çekmek için "Suyuna sahip çık" diyerek vatandaşlara çağrıda bulundular.

15 Aralık 2020 Saat: 16:01
Mhp Derinceden çağrı
Mhp Derince'den çağrı

MHP Derince İlçe Başkanlığı, hem çevre illerde hem de kentimizde azalan su kaynaklarına dikkat çekmek için "Suyuna sahip çık" diyerek vatandaşlara çağrıda bulundular.

MHP Derince İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada; "Yarının suyunu kurtarmak için Gün harekete geçme günüdür,
Mhp Derince ilçe Teşkilatı olarak hazırladığımız broşür ve sosyal medyada sosyal sorumluluk anlayışı ile farkındalık yaratarak Derinceli Hemşerilerimizi bilgilendirerek tasarrufda bulunulması için mücadele ediyoruz.
Bugün tasarruf yapmaya başlamazsak, yarın tasarruf yapacağımız suyumuz olmayabilir.Bugün duştan bulaşığa tüm alışkanlıklarımızı yeniden gözden geçirme vakti.
Bunun önüne geçmek için de hepimize çeşitli görevler düşüyor.
Su tasarrufunda bulunularak Geleçeğimize sahip cıkmak en büyük Vatanseverlik ve milli bir görevdir.
En başta ise su tasarrufu yapmak ve kaynakları korumak yer alıyor.
Peki, su kaynaklarımızı özenli bir şekilde kullanıyor muyuz?
Tükenen su kaynaklarımızı korumak için neler yapabiliriz?
Topraklarımız her geçen gün kuraklamakta. Sebebi ise insanların suyu bilinçsizce harcaması.
Bazı insanlara su sadece içmek için var gibi gelse de öyle değildir.
Su sadece bizler için değil tüm canlılar ve doğa içinde vazgeçilmez bir kaynaktır.
Su, canlıların hayatı için en önemli parçalardan birisidir. Bitkiler fotosentez yapabilmek için, hayvanlar susuzluğu yatıştırmak için, insanlar ise susuzluğunu yatıştırmakla beraber birçok ihtiyacını da karşılamakta.
Kısaca: su olmadan doğa olmaz.Su hem insan hayatı hem de diğer canlıların hayatı için oldukça önemlidir. Su olmadan canlı yaşamı mümkün olmaz. İnsan susuz kaldığında ancak birkaç gün yaşayabilir. Bu derece önemli olan suyun korunması da oldukça önemlidir. Bir gün su kaynaklarımız tükenebilir ve susuz kalabiliriz.
Günümüzde gelişen küresel ısınma ve çevre kirliliği gibi nedenlerle kuraklık ve suların kirlenmesi gibi problemler ortaya çıkmaktadır. Bu da içilebilir su kaynaklarımızı azaltmaktadır. Dünyadaki canlı yaşamının devamlılığı için su kaynakları kuraklıktan korunmalıdır ve temiz tutulmalıdır. Su rezervlerinin çabuk bitmemesi için su tasarrufu yapmak her vatandaşın görevidir.
Evlerde kullanılan suyu boşa harcamamak da su tasarrufunun en önemli ilkesidir. Denizleri, su kaynaklarını ve diğer çevresel faktörleri korumak, temiz tutmak gerekmektedir. Ayrıca evlerde kullanıldıktan sonra lavabolara dökülen yağlar da suları kirletmekte ve içilmez hale getirmektedir. Bu nedenle atık yağlar lavaboya dökülmemelidir." dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız