Güncel

MHP Gölcük çok karışık

Ak Parti Gölcük’te belediye meclis üyeliği kontenjan birinci sırayı MHP’ye verdi. Ancak MHP ikiye bölündü. İlçe teşkilatı Orhan Altuntaş’ı, İl Başkanı Aydın Ünlü ise İbrahim İnanç Çakıroğlu’nu istiyor

14 Şubat 2019 Saat: 21:54
MHP Gölcük çok karışık
MHP Gölcük çok karışık

Yerel seçimlerde belediye başkan ve meclis üyelerinin listesinin verilmesine sadece birkaç gün kala partileri büyük sıkıntı bastı. Belediye başkan adaylarını büyük çoğunlukla belirleyen partiler, belediye meclis üyesi listesi hazırlamakta çeşitli zorluklar yaşıyor. Cumhur ittifakının en güçlü olduğu ilçelerden birisi olan Gölcük’te meclis üyesi listesinde Ak Parti ve MHP arasında, daha doğrusu Ak Parti’nin MHP’ye verdiği kontenjan birinci sıra adayı için parti ikiye bölünmüş durumda.

GÖLCÜK BAŞKA, İL BAŞKA İSTİYOR

Cumhur ittifakının büyük ortağı Ak Parti, kontenjan birinci sırayı verirken MHP’de bu ismin kim olacağı konusunda parti içinde yaşanan gelişmelerin genel merkeze kadar ulaştığı ileri sürülüyor. MHP Gölcük ilçe teşkilatı ve eski ilçe yöneticileri Kocaeli Veterinerler Odası Başkanı Orhan Altuntaş’ın aday olmasını isterken, il başkanı Aydın Ünlü ise milletvekili adayı İbrahim İnanç Çakıroğlu’ndan yana tavır koyuyor.

ARTISI ÇOK FAZLA

2009 yılında MHP’den belediye başkan adayı olan ve MHP’nin Gölcük’te en yüksek oyu almasını sağlayan Orhan Altuntaş’ın sivil toplum örgütü başkanı ile veteriner olması nedeniyle Gölcük’ün köylerindeki ve ilçe merkezindeki tanınırlığı oldukça fazla. Orhan Altuntaş’ın hem cumhur ittifakına, hem MHP’nin meclis üyeliği listesine büyük artı sağlayacağı belirtilirken, Altuntaş’ın adaylığını genel merkezden bazı genel başkanları da istediği ileri sürülüyor.

BAŞKAN YARDIMCISI DA OLACAK

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, MKYK üyesi Erkan Azeri ise geçen yıl yapılan yerel seçimlerde milletvekili  adayı olan İbrahim İnanç Çakıroğlu’ndan yana tavır koyuyor. Çakıroğlu’nun babası Yılmaz Çakıroğlu ise MHP Kocaeli teşkilatında il disiplin kurulu başkanı olarak görev yaparken, Ak Parti listesinden birinci sırada olmasını istedikleri İbrahim İnanç Çakıroğlu’nun, Ak Parti adayı Ali Yıldırım Sezer’in seçimi kazanması halinde Gölcük’te belediye başkan yardımcısı olmasını bekleniyor.

DURUM KRİTİK

Ak Parti’de ise gerek Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın, gerekse belediye başkan adayı Ali Yıldırım Sezer’in Gölcük kontenjan birinci sıra adayının kim olacağı konusunda çekimser davrandığı, MHP’ye verilen kontenjana karışmak istemediği yönünde iddialar gündemdeki yerini koruyor. Gölcük’te dengelerin hassas olduğu, CHP adayı İsmet İşeri'nin yarışa ortak olduğu, MHP’ye verilen kontenjana gelecek ismin bıçak sırtındaki seçimin sonucunu belirleyeceği belirtiliyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız