Güncel

Millet İttifakı tek ses: “İkinci turda kazanacağız”

Millet İttifakı temsilcileri bugün seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirdi. Seçimin ikinci tura kalması sebebiyle ümitsizliğe düşülmemesini ve ikinci tur da Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi mutlaka kazanacağı vurgusu yapıldı.

16 Mayıs 2023 Saat: 13:38
Millet İttifakı tek ses: “İkinci turda kazanacağız”
Millet İttifakı tek ses: “İkinci turda kazanacağız”

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması sebebiyle Millet İttifakı bileşenleri Lastik İş Sendikası Sosyal Tesislerinde bir araya gelerek seçim değerlendirmesi yaptı. Millet İttifakı, CHP Kocaeli ev sahipliğinde bugün kesin olmayan sonuçlar ile ilgili Lastik İş Sendikası Sosyal Tesisleri'nde toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya CHP Kocaeli Milletvekili olan Muhip Kanko, Harun Yıldızlı, Nail Çiler, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Millet İttifakı İl ve İlçe Başkanları ve yönetim kadroları katıldı.

İKİNCİ TURDA MUTLAKA KAZANACAĞIZ

CHP İl Başkanı Bülent Sarı değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamada, “Tekrar bir eylem planı yapıyoruz. Hayattan mücadeleyi çıkardık diyelim ne olacak. Bin kerede yıkılsam tekrar ayağa kalkar, yine mücadele ederim. Biz yıkılmadık, sadece birinci turda istediğimizi alamadık ama şunu bilin ki ikinci turda mutlaka kazanacağız. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Ne olursa olsun tüm mücadelemizi vereceğiz, sandığı koruyarak 28 Mayıs tarihinde bu seçimi alacağız. Tüm yol arkadaşlarımla tekrar sahaya çıkacağız, sıkılmadık el çalınmadık kapı bırakmayacağız. Vatandaşlarımıza tekrar anlatacağız, ne şartta olursa olsun millet ittifakı olarak bir araya geleceğiz ve başaracağız. Yaptığımız hataların farkına vardık. Tekrar güçlenerek birleşerek biz bu vatanı yönetmeye yola çıktık.” dedi.

ERDOĞAN’A OY VERENLERDEN 1 OY İSTEYECEĞİZ

İYİ Parti İl Başkanı Nusret Acur toplantıda şunları söyledi, “Biz bir şey kaybetmedik ama onlar da bir şey kazanmadı. Biz kazancı sadece 14 gün erteledik. Recep Tayyip Erdoğan ilk defa kazanamadı, o pencereden bakalım. Kocaeli özelinde milletvekili sayıları düştü. Bizim kendimize güvenmemiz, inanmamız lazım. Kocaeli’de 200 bin oy fark var. Bizim sahada mücadele etmemiz, bu işe inanıyor olmamız lazım. Millet İttifakı’na oy veren hiç kimse Cumhur İttifakı tarafına gitmez. Bugüne kadar Erdoğan’a oy veren seçmenlerden 1’er tane oy isteyeceğiz. Ben gece gündüz yatmayacağım. Birinci tur da kazanacağımızı inandığımız için moral olarak çöktük ama bu moddan çıkalım.”

SIKI ÇALIŞMA İLE KAZANABİLİRİZ

Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu toplantıda yaptığı konuşmada“20 yıldır her istediğini çok rahat elde eden çok açık farklarla seçim alan Cumhurbaşkanı bu sefer kazanamadı. Seçimi ikinci tura taşıdık. Sandığa gitmeyenlerin konsolide edilmesi, Sinan Oğan’ın aldığı oyların üzerinde yapılacak çalışmalar ve sıkı çalışma ile ikinci turu kazanabileceğimize yürekten inanıyorum. Saadet Partisi’nin 14 gün sıkı şekilde çalışacağımıza size söz veriyorum.” ifadelerini kullandı.

“HDP'Yİ BİZ Mİ MECLİSE SOKTUK?”

Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül konuşmasında “Meclise kimler girdi? Erdoğan Millet İttifakı’nı terörist olmakla suçladı. HDP’yi biz mi soktuk meclise? AK Parti, domuz bağıyla çocuk öldüren Hüda-Par’ı meclise soktu. Biz bu memleketi bunlara bırakmayacağız.” dedi.

İKNA EDEMEDİĞİMİZ KİTLE VAR

Deva Partisi İl Başkanı Semih Taşveren yaptığı konuşmada “Önümüzde iki seçenek var. Bir tarafta nefret dili anlayışı yada tam tersi toplumu kucaklayıcı ülke ve toplumun sorunları bilen bir yönetime ülkeyi temsil edebilir. Halkımız bize bir mesaj vermiştir. İkna edemediğimiz bir seçmen kitlesi var. Biz bu kitleyi kazanabiliriz. 1 milyon geçersiz oy kullanan seçmen var bu seçmenin Millet İttifakı tarafından olduğunu biliyoruz. Oy pusulalarını YSK’ya teslim edene kadar 6 partinin kol kola girerek yapması lazım. Biz DEVA Partisi olarak bunun sözünü veriyoruz.” dedi.

KİMSE BİZİM İMANIMIZI SORGULAMASIN

Gelecek Partisi İl Başkanvekili Hasan Arabacı, “Kaybedeceğimiz bir şey yok ama kazanacağımız çok şey var. Allah nasip ederse 14 gün sonra sandıktan çıkacağız ve millet ittifakının bütün bileşenleri olarak tarih yazacağız. Kimse bizim imanımızı sorgulayamaz. Sandığa gitmeyen insanlarımızı vatana sahip çıkmaya davet etmemiz lazım” dedi.

DAHA Z RAPORUNU ALMADIK

CHP Kocaeli Milletvekili seçilen Muhip Kanko yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Ben seçim sürecinde 10 kat çalışmıştım bu 14 günde 100 kat fazla çalışacağım. Seçimin meclis kısmını kaybettikten sonra biraz üzüldük. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda kimse kazanamazsa ikinci tura gidiyor. Motivasyonunuzu yüksek tutun bu hesabın daha Z raporunu almadık. Z raporundan sonra sonucu göreceğiz.”

ZAMAN BİRLİK ZAMANI

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı şunları söyledi, “Siyasette 24 saat uzun bir süredir. Önümüzde 13 tane 24 saat var. Bu 13 günde çalışmaya devam ederek bu seçimi mutlaka kazanacağız. Dünden itibaren çalışmalara başladım. Zaman birlik zamanı. 13. Cumhurbaşkanı mutlaka ve mutlaka Kemal Kılıçdaroğlu olacak.”

ÖNCE SİZ KENDİNİZE GÜVENİN

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler konuşmasında “Şans her zaman kapıyı çalmaz. Önemli olan cesaretli olmamız ve sahaya çıkmamız. Düzenli şekilde çalışıp emek vermemiz lazım. İl başkanlarımız organize olsun ve görev dağılımı yapalım. Bizim arkamızda devlet desteği, kamu çalışanları, yerel yöneticiler yok. Deprem bölgesindeki sonuçların da güvenilir olduğunu düşünmüyorum. Önce siz kendinize güvenin. Başarı hepimiz olsun 28 Mayıs’ta bunu kutlayalım” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız