ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

Nusret Acur: En çok HDP’li AK Parti’nin içinde!

İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, bugün düzenlediği basın açıklamasında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu

12 Mayıs 2023 Saat: 12:12
Nusret Acur: En çok HDP’li AK Parti’nin içinde!
Nusret Acur: En çok HDP’li AK Parti’nin içinde!

İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur ve basın sözcüsü Buğra Yiğit Kılıç, seçimler öncesi il binasında basın açıklaması düzenledi. Gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur: “Ülkemiz cumhuriyet tarihinin belki de en önemli seçimlerine gitmektedir. Ne yazık ki, tek partili dönemde bile yaşanmayan karşıtlık, kargaşa ve kaos ortamı, seçimlere günler kala en üst seviyede gitmektedir. Hepimiz bu kentin bu ülkenin insanlarıyız. Seçimler bitecek ve yine yüz yüze bakacağız. Bu ülkenin geleceği için el ele, kol kola yürüyeceğiz.

ÇİRKİN ÜSLUP KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

Seçimler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Vatandaş sandığa gidecek ve kendisini bir dönem yönetecek lider ve kadroları seçecektir. Tıpkı bundan önceki seçimlerde olduğu gibi. Yani seçimle görev başına gelenler; yine aynı yöntemle seçimle gideceklerdir. Bu süreç içerisinde milletimizi ürküterek, korku iklimi yaratarak, rakiplerine çamur atarak siyaset yöntemi belirleyen parti yada gruplar asla başarıya ulaşamayacaklardır. Hele hele asli görevi bu ülkenin sükünetini sağlamakla görevli olan yetkili makamlarda bulunanların, seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı yorum ve çirkin üslup kabul edilebilir bir şey değildir. Toplumsal barış ve kardeşlik ortamında, ayrıştırıcı değil, birleştirici bir dil kullanmak suretiyle bu seçimlerin yapılmasını arzu etmekteyiz.

MİLLETİMİZ İYİ BİLİYOR

Bizler İyi Parti ailesi olarak şunu belirtmek isteriz ki; İyi parti bu ülke için canını feda etmekten zerre tereddüt duymayan, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurmuş olduğu cumhuriyete, sıkı sıkıya bağlı, kuva-i milliye ruhuyla hareket eden, demokrasiye inanan, millli ve manevi değerlerinin farkında olan onurlu, namuslu insanların oluşturduğu bir partidir. Bu doğrultuda şu söyleyeceklerimizin iyi idrak edilmesi gerekmektedir. İlk olarak her kim ki, siyasi menfaat uğruna PKK başta olmak üzere herhangi bir terör örgütüyle aleni veya örtülü pazarlık etmiş ve ediyor ise Allah onları kahreylesin. Bizim hiçbir terör örgütü ya da terör sevicileriyle işimiz olmaz. Bunu milletimiz iyi biliyor.

ALLAH ONLARI KAHREYLESİN

İkinci olarak her kim ki, bu ülkenin bir çakıl taşını başkalarına peşkeş çekiyorsa, garibin yetimin mazlumun, bu ülkenin hakkını yiyorsa; Allah onları kahreylesin. Üçüncü olarak her kim ki siyasi ikbal uğruna karşısındakilere iftira atıyor ise Allah onları kahreylesin. Dördüncü olarak her kim ki bu ülkeyi bölmek istiyorsa, kaos ortamı yaratıp milletimizi birbirine düşürmek istiyorsa Allah onları kahreylesin. Beşinci olarak her kim ki, kutsal değerler üzerinden dinimizi kullanarak siyaset yapıyorsa Allah onları kahreylesin. Altıncı olarak her kim ki, bu ülkenin geleceğini karartmak için çaba sarf ediyorsa Allah onları kahreylesin.

KİMSE BİZİ TERÖR ÖRGÜTÜYLE YAN YANA GETİREMEZ

Şimdi değerli arkadaşlar biz kimseye iftira atmadık, Onurlu, namuslu her insanın içinden geçebilecek cümleler kurduk. Temenni ediyorum ki tüm siyasi parti temsilcileri bu görüşlerde hemfikirdir. Hatta eklenecek yüzlerce cümle kurulabilir. kıymetli arkadaşlar; özellikle tekrar etmekte fayda görüyorum; İyi partiyi; hiç bir güç bu ülkeye zarar verme ihtimali olanlarla, hele hele terör örgütleriyle bir araya getiremez.” ifadelerini kullandı.

KEŞKE BAŞTAN BERİ BU YAPININ İÇİNDE OLSAYDI

Basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan İl Başkanı Nusret Acur, Muharrem İnce’nin istifasına da değinerek şunları söyledi;

“Muharrem İnce’ye genel başkanımızın yaklaşımı da gayet olumluydu. Keşke baştan beri bu yapının işinde olsaydı. Her gün birilerinin kaseti çöküyor. Bir cumhuriyet başsavcısı çıkıp da bunlarla ilgili soruşturma başlatmıyor.”

2-3 KİŞİ YAPIYOR BUNU

İyi Parti milletvekili Lütfü Türkkan’a Gebze’de gösterilen tepkiye de değinen Nusret Acur, şunları söyledi.
“Gebze’de cereyan etti bu olay, ben de oradaydım. Bunlar kimseye bir şey kazandırmaz. Birbirimizin arasını açar sadece. Gebze’deki olayda ben de oradaydım. 8-10 esnafı gezdik, 2-3 arkadaşın elinde telefon kameraları açık, biri de oradan laf söylüyor. Bir araştırdık Gebzeli olmayan, Gebze’de oturmayanlar Gebze’yi bilmeyen biri. Biz orada cevap vermedik ama ismini vesaire öğrendik, seçimden sonra gerekli işlemleri başlatacağız.

OY ÇALDIRMAYACAĞIZ

Biz jandarma değiliz. polis değiliz. Biz siyasi parti olarak elbette vatandaşımızın bu seçimleri sağlıklı bir biçimde tamamlamasını isteriz. Sandıklarla ilgili hiçbir eksiğimiz yok. Bu seçimde hiçbir oyun çalınmasına müsaade etmeyeceğiz.

HDP İLE AK PARTİ BİRBİRİNE YAKIN

En çok HDP’li AK Partinin arasında. En fazla geçişlenlik bu iki parti arasında. Dünya görüşü olarak yine bu iki parti birbirine yakın. HDP ne zaman AK Parti’yi desteklese masum, desteklemese terör örgütü. Bizim HDP ile bir kare resimimiz yok bir kere.”

GÖREVDEN ALDIK

Şimdi görüyoruz, ‘İyi Parti’den şu kadar kişi istifa etti, onlarca kişi yüzlerce kişi’ falan diyorlar ama öyle bir şey yok. Bireysel olarak birkaç isim haricinde istifamız yok. O arkadaşımız da ‘Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyi düşünmüyorum’ deyince görevden aldık. Onlarca kişi, yüzlerce kişi istifa etti gibi bir şey yok. Çayırova’da toplam üç arkadaşımız istifa etti. Hangi partiye geçtiğinin de bizim açımızdan bir önemi yok. Siyasi partiler arasındaki geçişkenlik normaldir. Ama öyle onlarca, yüzlerce kişinin geçtiği falan yok.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız