Güncel

Olaylı kongrede gerginlik hat safada!

Kocaeli Emlakçılar Odası 3. Olağan Genel Kurulunu Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

5 Mart 2022 Saat: 14:33
Olaylı kongrede gerginlik hat safada!
Olaylı kongrede gerginlik hat safada!

Ata Baran SANCAR

Kocaeli Emlakçılar Odası (K.E.O.), 3. Olağan Genel Kurullarını Seka Park’ta bulunan Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi’nde başladı. 189 adayın oy kullanacağı kongrede mevcut başkan Alpay Hacıoğlu, Ufuk Turan ve Nuriye Köksal yarışıyor. Kongre başlarında ve oy verme sırasında çok sayıda arbede ve kavga yaşandı.

“SAVAŞA MI GİDİYORUZ?”

Programda ilk olarak konuşan Kocaeli Emlakçılar Odası Başkan Adayı Nuriye Köksal, “Odamız bana meslektaşlarımızın numarası vermediği için tanışamadım. O yüzden ulaşamadıklarım olduğu için kendimi sizlere tanıtmak ve tanışmak istiyorum. Ben emlakçılığın her alanında ve bölümünde çalıştım ve bu iş benim işim dedim. Ve kendi şirketimi kurma kararı aldım. Ama Kocaeli’de Kadın bir emlakçı olarak çok çok zor. Ben mesleğimle gurur duyuyorum, ve kendimi meslekte geliştirmek istiyorum. Ben arkadaşlarımız düzgün yönetemediği için aday olmaya karar verdim. Son hafta yapılanları gördüğümde dediğim tek şey savaşa mı gidiyorsunuz.

“BEN HER ZAMAN MUHALİF OLACAĞIM”

Seçim sonrası da yüz yüze bakacağız. Ahmet Pekin’in de dediği gibi, değişim şart. Benim mesleğimin işi bilmeyenler tarafından harcanmasını istemiyorum. 4 yıl daha kaybetmek istemiyorum. Emlakçılık herkesin yapabileceği bir iş değildir. Türkiye genelinde 21 tane emlak odası var. Bizim kanunumuz hazırlanırken 21 oda başkanımıza soruluyor. Peki oda başkanlarımıza soruyorum. Niye Bursa oda başkanı bize karışıyor. Ben bunu kesinlikte istemiyorum. Pandemi döneminde İzmir Oda Başkanı Zoom’dan satış ve eğitim programları yaparken benim oda başkanım neredeydi? Bizden daha iyi bir ekip çıkarsa bende onları desteklerim. Kim kazanırsa kazansın muhalif olarak ben burada olacağım. Bu meslek hepimizindir.” İfadelerini kullandı.

“ODAYI HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

Köksal’dan sonra konuşan Ufuk Turan, “Meslektaşlarımız talebi ve destekleriyle oda başkanlığına aday oldum. Hızlı bir şekilde yapılacak etkinliklerle Emlakçılar Odasında durgunluğu gidereceğiz. Artık kurumsal olarak itibar görme zamanımız geldi. Korsan emlakçılar ile ilgili başta valilik, belediye ve kamu kurumları ile kaçak emlakçılık yapanların ticaret alanlarını daraltmak için elimizden geleni yapacağız. İnternet sitemizle emlakçılarımız portföy paylaşmasını sağlayacağız. Emlakçılarımızın bir kanunu yok. Kocaeli Emlakçılar Odasını hep birlikte yöneteceğiz.

“4 SENEDİR AYNI PROBLEMLER VAR”

Göreve geldiğimiz zaman yüksek istişare kurulu kurarak işinin ehli emlakçılarımızda fikirler alacağız. Mesleğimizin geleceği olarak gençlerimizi önemseyecek ve geliştireceğiz. Meslektaşlarımızın, meslek kanunlarını internet sitemizden ulaşılabilir hale getireceğiz. Whatsapp hattı oluşturarak istek ve şikayet platformu kuracağız. Hepimiz kazancımızın yüzde 33’ünü kaybettik. Acı olan iste bu konuda hiçbir şey yapılmadı. Bizim kimse ile şahsi bir problemimiz yoktur fakat bulunduğu makamların hakkını veremeyenleri eleştirmek en doğal hakkımız. 4 sene önce mesleğimizde ne problem varsa şu anda da o problemler devam ediyor” şeklinde konuştu.

“NE KOYDUNUZ Kİ NE ALACAĞIZ”

En son söz alan mevcut başkan Alpay Hacıoğlu, “Kurucu başkanımız konuşmalarını yaptı. Çok çok emekleri vardır. Bu odada kimin emeği varsa allah razı olsun. 2018 yılında sizlerin desteği ile göreve geldik. Sizlere bir şey sormak istiyorum. Bir tane meslektaşımıza aidat borcu mesajı bile yollamadık. Aitdatlarını ödeyenleri bir tarafa koymak istiyorum. Şunu belirtmek istiyorum. Ne koydunuz ki ne alacağız. Evet hastaneler ile anlaşmalar yaptık ve indirimler aldık. Avukatlarımız, Mali müşavir ve çevirmenlerle anlaşmalar yaptık. Pandemde tek tek tespit ettik, dışarı çıkamayanlarla tek tek iletişime geçerek işlerinde yardımcı olduk. Elbette yetişemediğimiz yerler var, insanız kusurlarımız var.

“KURUCU BAŞKAN ODAYI İCARAYA VERDİ”

Faailiyet raporunda dinlediğiniz gibi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve destek veren oda başkanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Lütfen şunu yapmayalım, ilkokul öğrencileri gibi Hacıoğlu kalemimi çaldı, saçımı çektim ortamını yaratmayalım. Benim polemiklere girmememin nedeni kuruma zarar vermemektir. Ben haddimi de bilirim, kimse de bana karışamaz. Kurucu başkanımız Ahmet abi, kurduğu odayı icraya verdi. Kendisine soruyorum, bize ne bıraktı ki ne alacağız. 35 bin lira için odayı icraya verdi. Mesleki yeterlilik derslerimiz için sponsor aldık. Ben vefanın istanbulda bir semt adı olmadığını burada gördüm. Hepinize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

KAVGALI KONGRE

Olaylı geçen kongrede çok sayıda kavga ve tartışmalar yaşanan kongrede konuşma bitimi sırasında ve oy verme sırasında arbedeler yaşandı.

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız