Güncel

Osman Nuri Koçak İbn-i Sina Mahallesi’nin Derdine Derman Olmaya Geliyor

Halk Şairi Osman Nuri Koçak, İbn-i Sina Mahallesi'nin tüm sorunlarını çözmek ve daha yaşanabilir bir ortam yaratmak için Muhtar adayı olduğunu söyledi

15 Mart 2024 Saat: 15:49
Osman Nuri Koçak İbn-i Sina Mahallesi’nin Derdine Derman Olmaya Geliyor
Osman Nuri Koçak İbn-i Sina Mahallesi’nin Derdine Derman Olmaya Geliyor

Osman Nuri Koçak, İbn-i Sina Mahallesi'nin mevcut sorunlarına çözüm üretmeyi ve İbn-i Sina Mahallesi'ni Derince'nin örnek mahallelerinden biri haline getirmeyi hedefliyor.

İşte Osman Nuri Koçak ile yapmış olduğumuz röportaj detayları:

“1973 Erzurum Narman doğumlu bir evladınız olarak, uzun yıllardır bu güzel mahallede yaşamanın ve sizlerle birlikte büyümenin gururunu yaşıyorum. 2003 yılından beri Derince İbni Sina Mahallesi'nde ikamet etmekte, bir yandan Türk Edebiyatına hizmet etmenin gururunu yaşarken diğer yandan da toplumuma ve kültürüme katkı sağlamak için çeşitli görevlerde bulunmaktayım.

ÜLKEMİ LAYIKIYLA TEMSİL ETTİM

Hayatımın bir döneminde, Türk halk edebiyatına ve kültürüne adanmış bir yolculuğa çıkarak, pek çok şiirle ve programla sizlere seslendim. Çok sayıda şiirim, birçok sanatçı tarafından bestelenerek TRT arşivlerinde yer aldı. 2015 yılında Kültür Bakanlığı tarafından Halk Şairi olarak onurlandırıldım. Bu süreç içinde, hem yurt içinde hem de uluslararası alanda birçok programa davet edildim, katıldığım yarışmalarda ülkemizi temsil ettim.

TOPLUM YARARINA ÇALIŞTIM

İlimizi, Derince’mizi ve mahallemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım ve birçok ödüle layık görüldüm. Kültür, sanat ve edebiyat alanında toplumumuzun gelişmesine katkı sağlamak adına 2016 yılında kurulan KOŞEDER Derneği'nin Genel Başkanlığı görevini üstlendim. Bu süre zarfında, birçok projeyi hayata geçirerek toplum yararına çalışmalara öncülük ettim.

YAŞANABİLİR BİR İBN-İ SİNA İÇİN

Şimdi, sizlerin duaları ve destekleriyle İbn-i Sina Mahallesi Muhtarlığı için adaylığımı koyuyorum bu adımı atarken. Mahallemizin daha yaşanabilir, daha birlikte hareket eden bir topluluk olması için çaba sarf etmeyi taahhüt ediyorum. Geçmişimdeki deneyimlerimle, sizlerin sorunlarına çözüm üretmek ve mahallemizi daha iyi bir yer haline getirmek için buradayım.

KOMŞULARIMIN DUYGULARINA TERCÜMAN OLACAĞIM

Şairlik esasen kendi duygularını karşı tarafa kelime oyunlarıyla aktarmaktır. Önceden sadece kendi duygularımı seslendiriyordum, şimdi ise tüm komşularımın duygularına tercüman olmayı hedefliyorum.

VEFA BORCUMU ÖDEYECEĞİM

Hiçbir programımda beni yalnız bırakmayan, bu mahallenin değerli sakinlerine olan vefa borcumu yerine getirmek adına bu yola çıkıyorum. İbn-i Sina Mahallesi'ni. Derince'nin örnek bir mahallesi haline getirmek için sizlerin destekleri ve dualarıyla yanınızda olmayı, birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

RÖPORTAJ: FUNDA KOLUTEK

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız