koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

Otantik bir aşk hikayesi

Kocaeli Dostluk Kulübü üyelerinin oynadığı ve Burhan Akçin’in yönettiği “Kafe-Han Kızının Şarkısı” isimli oyun, Kafkas tiyatro kültürünü İzmit’te hayata geçirdi

14 Ekim 2019 Saat: 20:46
Otantik bir aşk hikayesi
Otantik bir aşk hikayesi



Kocaeli Dostluk Kulübü tarafından geçtiğimiz nisan ayında kurulan tiyatro ekibi ilk gösterisini önceki akşam Sabancı Kültür Merkezi’nde sahneledi. Kentimizde 53 yılını tiyatro sanatına adayan usta yönetmen Buhran Akçin’in üstlendiği gösteride, emekli Orman Genel Müdürü Merhum Osman Çelik'in 1985 yılında yazdığı ve tiyatroya uyarladığı “Kafe-Han Kızının Şarkısı” isimli eseri İzmit seyircisiyle buluştu. Çoğunluğu Kafkas kökenli hemşerilerimizin izlediği oyun büyük beğeni topladı.
TURNE TEKLİFLERİ GELDİ
2009 yılında farklı meslek gruplarından oluşan üyeleriyle Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Bursa, Kocaeli, Antalya, Düzce illeriyle Çukurova bölgesinde faaliyetlerini sürdürerek 10 yılını geride bırakan Kocaeli Dostluk Kulübü’nün tiyatro kolunda yer alan, tamamı amatör her yaştan 31 kişinin yer aldığı oyunun açılış konuşmasını kulüp başkanı Şamil Devrim yaptı. Kocaeli Kafkas Kültür Derneği dansçılarıyla birlikte sahnelenen oyun büyük ilgi görürken ülke çapında turneye çıkılması için teklif yapıldı.
OTANTİK BİR AŞK HİKAYESİ
Otantik bir aşk hikayesini İronik bir anlatımla ve Kafkas folklorundan esintiler eşliğinde sunan müzikal drama “Kafe-Han Kızının Şarkısı” isimli tiyatro oyunun hikayesi onurları için yaşayan, karşısındakinin onuru için canını verecek kadar saygılı Kuzey Kafkasya'nın sert coğrafyasında yaşamış bronz çağının kadim uygarlıkları Kimmerlerin, Nartların torunları savaşçı ama haktan yana Çerkeslerin anavatanında geçiyor. Oyunda bir çoban (Janko) ve bir Çerkez Prensesi (Kafe)'nin aşkları için binlerce yıllık geleneklere karşı verdikleri büyük bir aşk anlatılıyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız