ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

''ÖYLE BİR ŞEY MÜMKÜN DEĞİL''

8 Ekim’de gerçekleşen seçim sonucunda KOTO Başkanı Necmi Bulut ve ekibi 25’da 0 yaparak güven tazelemişti. Seçim sonrası ilk meclis toplantısı bugün Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

30 Kasım 2022 Saat: 12:39
ÖYLE BİR ŞEY MÜMKÜN DEĞİL
''ÖYLE BİR ŞEY MÜMKÜN DEĞİL''

HABER: FEYZA BİLGE SERTEL

8 Ekim’da gerçekleşen seçim sonucunda KOTO Başkanı Necmi Bulut ve ekibi 25’da 0 yaparak güven tazelemişti. Seçim sonrası ilk meclis toplantısı bugün Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Hüseyin Gezer’in meclis başkanlığında gerçekleşen toplantıda yeni dönemin tüm meclis üyelerine mazbata takdim edildi.

Toplantıya Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan katılım gösterdi.  

Meclis Başkanlığı görevini üstlenen Hüseyin Gezer’in yanı sıra divanda Meclis Başkan Yardımcıları İbrahim İkiz, Fikret Yıldırım, Meclis Katip Üyesi Kübra Öter üstlendi.

SÖZLERİME ACI İLE BAŞLIYORUM

KOTO Başkanı Necmi Bulut sözlerine, ‘’ Yeni dönemimizin ilk meclis toplantımızı daha güzel konu başlıkları ile açmak isterdik ancak taze acımız olan, Geçmiş dönem (1999-2002) Odamız Meclis üyesi Tahir Akman(25 Kasım), Odamız Meclis Üyesi Veli Başkurt’un Babası İsmet Başkurt (23 Ekim), Meclis Üyemiz Cafer Kozluca’nın kardeşi Mehmet Kozluca (18 Kasım) ve Geçmiş Dönem Meclis Üyesi Mehmet Kaya’nın abisi aynı zamanda Meclis Üyemiz Hasan Kaya’nın Kuzeni Mustafa Sabri Kaya (29 Ekim) kısa bir süre önce vefat etti Allahtan rahmet diliyorum, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Bartın’da hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. İstiklal Caddesinde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize ve Gaziantep’e Kilis’te düzenlenen saldırıda şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Düzce’de meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz’’ şeklinde başladı.

ŞİMDİ GÖREV SIRASI BİZLERDE

Başkan Bulut, ‘’Malumunuz 8-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz seçim sürecimizde, üyelerimizin takdirleri ile seçilerek hepimiz burada sektörlerimizi temsil etmek ve sorunları ilgililere aktarmak üzere görevlerimizi aldık. Hepimizin de layıkıyla yerine getireceğine eminim. Öncelikle seçim sürecine katılan, sandığa gelip oy kullanan tüm üyelerimize odamız adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Yeni Yönetim Kurulu üyelerimizi ve oda organlarında yer alan tüm üyelerimizi tekrar tebrik ediyorum ve görevlerinde başarılar diliyorum. Geçmiş Dönemde birlikte çalıştığımız tüm meclis ve komite üyelerimize Odamıza kattıkları değerler için teşekkür ediyorum yeni dönemin Odamıza, üyelerimize ve Kocaeli’ne hayırlı olmasını diliyorum. Artık seçim dönemini geride bırakarak tüm enerjimizi üyelerimize vererek inşallah örnek çalışmalara imza atacağız. Üyelerimiz oylarını kullandı. Şimdi görev sırası bizlerde ve en önemlisi siz meclis üyelerinde. Çünkü kendi sektörünüzde birer kanaat önderisiniz. Üyelerimizin sorunlarını en yakından bilen sizlersiniz. Sektörlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini çoğulcu bir yaklaşım ile ele alacak, gerçeğe dönüştürmek için ilgili tüm kapıları tek tek dolaşacak, sonuç alıncaya kadar da devam edeceğiz. Ayrıca bu süreçte bizlere hayırlı olsun ziyaretinde bulunan herkese tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.’’

KİMSEYE GEL YANDAŞ OL DEMEDİK

‘’Konuşan kürsüyü kullanan, düşüncelerini özgürce ifade eden dostlara ihtiyacımız var. Bu dostlar bizim yanlış yapmamızı engeller. Kimseye gelip bana yandaş ol görevine öyle devam et diye bir söylemde bulunmadık öyle bir şey mümkün değildir. Yeni dönemde ekibimiz ile çok çalıştık. Önümüzdeki dönemde çalışma prensibi olarak; bütün iş insanlarımızı barındıran STK’larımız ve İş İnsanları sitelerimizle birlikte çalışmayı planlıyoruz. Zaten birçok üyemiz STK ve İş Sitelerine bağlı ve bizimde meclis üyemiz olarak bulunmaktadır. Daha çok üyelerimiz ile fikir alışverişinde bulunup sorunları daha yüksek sesle ifade etmek istiyoruz. İş insanlarımızın arazi tahsisi, yatırım yapmak isteyen arkadaşlarımız sermayelerinin çoğunu alt yapıya yapmaktadır. Hâlbuki onlara yardımcı olsak yatırımlarını üst yapıya aktarsalar daha kaliteli işler yapabilecekler’’

EN ONURLU ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ

‘’İhracatla ilgili yoğun çalışma yapmamız gerekiyor, burası sanayi kentiyse ihracat burada yapılıyor demektir. Kocaeli’mizde üretim yapan yatırımcı arkadaşlarımızın birbirleriyle tanışmadığını gözlemledik. Bu arkadaşlarımızın birbirleriyle tanışmaları, iş paylaşmaları için etkinlikler düzenleyeceğiz. 4 yıllığına vekalet aldık. Bu vekaleti en güzel en onurlu şekilde yapmayı hedefliyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

 

Kürsüde konuşma yapan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, ‘’1996’dan beri 4 dönem boyunca hiçbir komitede isimim olmadan ticaret odası için çalıştım. 5. Dönemde meclis üyesi olarak görev aldım ama bazı sebeplerden dolayı 1 hafta sonra istifa ettim. KOTO’nun yeni döneminin ilk meclis toplantısında burada olmak ve bu heyecanı yeniden yaşamak istedim. Ben her zaman Kocaeli’nin vizyonu olan KOTO’ya gönül verdim. 1996’dan bu zamana kadar keyif aldım. Ticaret ile birlikte daha da keyifli oluyor. Gençler bu dönem yokum bir daha olmayacağım şeklinde KOTO’ya küsmemeli emin olun bu işler gönül işi, bu azimle de çalışmak gerektiğini düşünüyorum, KOTO’dan vazgeçmeyin” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız