Güncel

Pazarcı esnafı Çanakkale’yi gezdi

Kocaeli Seyyar Esnafı Ve Pazarcılar Odası, tarihi bilincin yaşatılması amacıyla pazarcı esnafı ve ailelerini Çanakkale’ye götürdü

15 Haziran 2023 Saat: 12:56
Pazarcı esnafı Çanakkale’yi gezdi
Pazarcı esnafı Çanakkale’yi gezdi

Kocaeli Seyyar Esnafı Ve Pazarcılar Odası Başkanı Ramazan Kumsar’ın göreve gelmesinin ardından birçok alanda farkını hissettirdiği gibi sosyal anlamda da pazarcı esnafına verdi sözleri tutmaya devam ediyor. Kültürel anlamda tarihi mirasımıza sahip çıkmak, gezmek, öğrenmek amacıyla pazarcı esnafını ve ailelerini Çanakkaleye götüren Başkan Kumsar,  Namazgah Tabyası, Kilitbahir, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahin Dere Şehitliği, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Anzak Koyu, Kanlı Sırt, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı gibi önemli yerleri rehberler eşliğinde gezdi.

‘ÜYELERİMİZİ ÇOK MUTLU ETTİ’

Ülkenin kuruluşunda önemli bir zafer kazanan Çanakkale Şehitlerinin bıraktığı Milli Mücadele mirasını yerinde incelenmesinin faydalı olduğunu ifade eden Kocaeli Seyyar Esnafı Ve Pazarcılar Odası Başkanı Ramazan Kumsar “Atalarımızın kanlarıyla, canlarıyla yokluk ve kıtlık içerisinde verdikleri vatan mücadelesinin yaşandığı toprakları görmek, yaşananları rehber eşliğinde canlı olarak izlemek bizlerin yanı sıra üyelerimizi çok mutlu etti. Ülkenin kuruluşunda önemli bir zafer kazanan Çanakkale Şehitlerinin bıraktığı Milli Mücadele mirasını yerinde incelenmesinin faydalı olacağını düğşündük. Geziye katılan esnaf arkadaşlarımız ile Çanakkale Savaşı’nın yapıldığı mukaddes toprakları gezdik, gördük, manevi duygularımız arttı.

‘BÜYÜKAKIN’A ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Bu anlamda pazarcı esnafı arkadaşlarım ve aileleri adına, bizlerin ulaşım için otobüs talebini kırmayarak imkan sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a çok teşekkür ediyorum.Yaklaşık 190 kişi ile 4 otobüs Çanakkale’yi gezdik.Çok şükür kültür gezimiz, birlik ve beraberlik içerisinde kazasız belasız son buldu.Pazarcı esnafı arkadaşlarımızın hem sosyalleşmesi hem de kültürel geziler ile tarihi miraslarımızı ziyaret etmesi için bu tarz gezilerimiz devam edecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız