ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

Pelin Dönge siyaseti bıraktı

İYİ Parti Milletvekili aday adayı Pelin Dönge kadınların emeğinin yok sayıldığını belirterek siyaseti bıraktı

13 Nisan 2023 Saat: 19:07
Pelin Dönge siyaseti bıraktı
Pelin Dönge siyaseti bıraktı

İYİ Parti'de birçok görev alan en son Milletvekili aday adayı olan Pelin Dönge, aday listesine girememişti. Listede kendine yer bulamayan Dönge, bu duruma isyan ederek siyaseti bıraktı. Dönge'nin açıklamaları şöyle:

'MADDİ MANEVİ DESTEK OLDUM'

Kıymetli dava arkadaşlarım, 2017 yılında partimizin kurucusu,İzmit ilçe Başkanlığı kurucu yönetim kurulu üyeliği ve en son şerefle 4 yıl boyunca sürdürdüğüm kadın politikaları başkanlığı görevlerinde bulundum. Yaklaşık 6 yıl boyunca gece gündüz, uzak yakın, kolay zor demeden ailemden çaldığım tüm vaktim ve emeğim ile partimin cefasına maddi manevi talip oldum. Kadın politikaları Başkanlığım süresince İYİ kadınlar olarak bağrımızdan gönüllü alaylar çıkardık, çığ gibi büyüdük. Büyük projelere hep birlikte imza attık.Tüm tehditlere göğüs gererek sokakta yürürken bize selam vermeye çekinilen günlerden, bugünlere büyük bir seferberlik ruhu ve büyük bir özveri ile ulaştık, tarih şahittir. En çok da partide birlikte görev yapma şerefine nail olduğum kız kardeşlerim şahittir.

'EMEĞİMİZİN ÜZERİNE BASILDI'

Bugün geldiğimiz noktada ise öncelikle bir kadın olan genel başkanımızın şehri Kocaeli'de seçilebilir sırada tek bir kadın arkadaşımız dahi yoktur. Buna layık bulunmamıştır. Bunca yıl hizmet ettiğimiz şey ise ,sadece partimin kadınlarının, karşılığı hiçbir şekilde ödenemeyecek emekleri üzerine basılması olmuştur. Görevim boyunca inancım, partimin bir kadın liderin öncülüğünde bir kadın hareketi, bir kadın gücü olduğu ve zafere kadınlarla yürüyeceğimiz olmuştu. Bu inancımı anlattığım tüm kadın arkadaşlarımdan bu yanılgı için çok özür diliyorum. Ama biliniz ki her biriniz en az büyük emekler vererek meclise taşıdıklarınız kadar değerlisiniz ve her biriniz tek tek bu makamlara layıksınız.

'DİN ÜZERİNDEN SİYASET YAPANLA AYNI!'

Kadınlarımızın hakkettikleri yerlere bir gün muhakkak geleceğine ve bu ülkeyi muhteşem yarınlara taşıyacağına inancım sonsuzdur. Benim için din üzerinden siyaset yapmak ile kadın emeği üzerinden siyaset yapmak arasında hiçbir fark yoktur. Her ikisi de hakkaniyet ile yapılmadığında, istismara dönüşür. Bu duygu ve düşünceler ile yaklaşık 6 yıldır içinde bulunduğum siyasetten inandığım tüm değerlerin ve doğruların gereği olarak ayrılıyor, birlikte çalıştığım tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız