Güncel

Rekabet Hakkı

Kocaeli’nin en önemli markalarından, yolcu taşımacılığının devi Asya Tur, İstanbul Bölge İdari Mahkemesi’nin kararıyla alt yolu, yani D-100’ü kullanma hakkını aldı

22 Aralık 2021 Saat: 14:04
Rekabet Hakkı
Rekabet Hakkı

Yolcu taşımacılığında en büyük markalarından Asya Tur, bilindiği gibi geçtiğimiz yıl yeniden yola çıktı. Kocaeli’nin önemli ve köklü personel taşımacılığı şirketi olan Genç Turizm tarafından ismi satın alınan Asya Tur, 3 Nisan’da resmen seferlerine başladı. Asya Tur, konfor, akıllı seyahat ve müşteri memnuniyeti ilkelerini ön planda tutarak kısa sürede önemli yol kat etti, yolcuların birinci tercihi oldu.

REKABET HAKKI

Tekeleşmeye son vererek halkın uygun ücretlerle yolculuk yapmasını sağlama hedefinden taviz vermeyen Asya Tur’a ne yazık ki eşit rekabet hakkı verilmedi. Kocaeli’de bazı firmaların yıllardır kullandığı alt yol, yani D-100’ü kullanma hakkından Asya Tur muaf tutuldu. Bu durumda kaybeden yalnızca Asya Tur değil, eşit rekabetin olmaması nedeniyle Kocaeli halkı oldu.

RESMEN KAZANDI

Asya Tur yönetimi, idari erkin alt yol iznini vermemesi üzerine hukuk yolunu seçti. Yaşanan adaletsizliği mahkemeye taşıyan Asya Tur, sonuç olarak beklediği karara kavuştu. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi, Asya Tur’a alt yol izninin verilmemesini hukuka aykırı buldu. Çıkan kararla Asya Tur, alt yolu, yani D-100’ü kullanma hakkını resmen kazanmış oldu. 

HALK KAZANACAK

Asya Tur Onursal Başkanı Ali Genç, İcra Kurulu Başkanı (CEO) Niyazi Genç ve Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Genç, kararın yalnızca şirketleri için değil, vatandaşlar için de, Kocaeli için de bir müjde olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederken, “Çünkü bizim amacımız adil ve eşit rekabet sonucu halkımızın kazanması. Bu karala birlikte halk kazanacak ve tekelleşme son bulacak” dediler.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız