Güncel

Sağlıkkent’te 212 daire için kuralar çekildi

Kartepe’de yapımı süren Sağlıkkent konutlarında ev sahibi olmak için başvuran 4 bin 744 vatandaş için kuralar çekildi

9 Mart 2023 Saat: 16:02
Sağlıkkent’te 212 daire için kuralar çekildi
Sağlıkkent’te 212 daire için kuralar çekildi

Koronavirüs pandemisi sürecinde yıpranan sağlık çalışanları için geçtiğimiz yıl düşük faizli ev sözü verilmişti. Sağlık çalışanları için geçtiğimiz yıl kasım ayında 290 daire için kura çekilmişti. Kalan 212 daire ise diğer vatandaşlar için ayrılmıştı. 212 daire için 4 bin 826 kişi başvuruda bulunmuş bulunurken bunların 4 bin 744 adedi geçerli sayıldı. Başvuruda bulunan vatandaşlar için Antikkapı Restoran’da bugün asil ve yedek listelerin kurası çekildi. Antikkapı Restoran’da gerçekleştirilen kura çekimlerine; Kent Konut Genel Müdürü Erhan Coşan, Kocaeli 6. Noteri güven Hızır ve 212 daire için talipli isimler katıldı. Kura çekilişi sonucu daire almaya hak kazananların tam listesi www.kentkonut.com.tr adresinden yayınlanacak. Fiyatlar 975,000 TL ile 1,895.000 TL arasında değişmekte olup projeden daire alacak olan hak sahipleri yüzde 10 peşin ödedikten sonra 180 ay yüzde 0,69 kredi oranında yeni evim proje kapsamında  konut kredisi kullanabilecek.

‘212 DAİRE İÇİN KURA ÇEKİYORUZ’

Kent Konut Genel Müdürü Erhan Coşan, kura çekimi öncesi yaptığı açıklamada “ Kahramanmaraş’taki depremlerde birçok insanımızı kaybettik. Depremzedeler için seferber olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Depremin ilk anlarından itibaren Kocaeli’mizi seferber eden şu anda hala orada görevde olan ve çalışan en Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a gönülden teşekkürlerimizi sunuyorum. Afetin yaralarını daha hızlı sarabilmek için devletin bütün kurumları ve milletimize büyük sorumluluk düştüğünün farkındayız. Elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Başvurularını aldığımız 212 adet dairenin kura çekilişi için buradayız ” ifadelerini kullandı.

‘BU YIL TESLİM EDECEĞİZ’

Kent Konut olarak 2006 yılından bu yana yaklaşık 11 bin konut inşa ettiklerini belirten Coşan, “Tüm projelerde öncelikli amacımız, insanların can kayıplarını önlemek ve mallarını korumaktır. Proje safhasından vatandaşa teslim aşamasına kadar tüm detaylar ekibimiz tarafında incelenmektedir. Kartepe Kent Meydanında yapımına başladığımız Sağlıkkent Konutları yapımı devam ediyor. 4 bin 826 başvuru olup 4 bin 110 adedi geçerli sayılmıştır. 20203 yılı içerisinde teslim etmeyi düşünüyoruz. Çok heyecanlı bir bekleyiş olduğunu görebiliyorum. Bizlere bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza çokteşekkür ediyorum. Projemize yoğu talep gösterip bizleri onurlandıran siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

NASIL OLACAK?

Zemin+4 kat olmak üzere 13 blok 502 daireden oluşan Sağlıkkent Konutlarında 52 adet 1+1, 350 adet 2+1 100 adet ve 3+1 daire bulunuyor. Kartepe Kent Meydanında yapımı süren Sağlıkkent projesinin toplam arsa alanı; 36 bin 93 metrekare. Bu alanın 12 bin 592 metrekaresinde binalar konumlandırılacak.  7 bin 500 metrekaresi yeşil alan, 915 metrekaresi ise çocuk oyun alanı ve spor alanı, 15 bin metrekaresi ise yol ve otopark olarak kullanılacak. Proje içerisinde basketbol sahası, açık hava spor aletleri, pergolalar, oturma grupları, çocuk oyun alanları ve açık otopark bulunacak. Yağmur suyu toplama sistemiyle yağmur suları toplanarak bahçe sulamada kullanılacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız