ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Siyaset

Şakoğlu: Bunların siyaseti gördüğüne kör, duyduğuna sağır olmak üzerine

İzmit Belediyesi basın sözcüsü Cem Şakoğlu Ak Parti meclis üyesi Fikret Hacıoğlu’nun basında dün yayınlanan bazı açıklamaları üzerine bir basın bildirisi yayınladı

10 Ağustos 2023 Saat: 18:26
Şakoğlu: Bunların siyaseti gördüğüne kör, duyduğuna sağır olmak üzerine
Şakoğlu: Bunların siyaseti gördüğüne kör, duyduğuna sağır olmak üzerine

İzmit Belediyesi basın sözcüsü Cem Şakoğlu Ak Parti meclis üyesi Fikret Hacıoğlu’nun basında dün yayınlanan bazı açıklamaları üzerine bir basın bildirisi yayınladı. ‘Bunların siyaseti gördüğüne kör, duyduğuna sağır olmak siyaseti’ diyen Şakoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

Halkın aklını hafife almak intihardır

İzmit Belediyesi EYT mağdurlarını aylardır siyaset yapacağız, İzmit Belediyesini zor durumda bırakacağız diye didinen AKP meclis üyeleri belediye başkanımız Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’in düzenlediği basın toplantısı sonrasında coşmuşlar. Dün gazetelere sanırım kendilerini ve yandaşlarını inandırmak için yine bir dolu akla mantığa sığmayan açıklamalar yapmışlar. Anlattıklarına kendileri bile inanmazken kent halkının bunlara inanmasını beklemek onların aklını hafife almak demektir. Bu da siyasi aktörler için intihar anlamına gelir. 

Allah’ın da bir hesabı var

AKP meclis üyesi Sayın Hocaoğlu dün yine bizi hiç ama hiç şaşırtmayan açıklamalar yapmış. Aynı açıklamalar önceki gün de Sayın Tutuş’tan gelmişti. Hepinizin bildiği üzere İzmit Belediyesinden EYT ile emekli olan çalışanlarımızın paralarını ödeyebilmek için kamu bankalarının AKP belediyelerine kredi verip bize vermemeleri üzerine meclis üyelerimizden arsa satışı için yetki istemiş ve Cumhur ittifakı üyelerinin reddetmesi ile bu yetkiyi alamamıştık. AKP İzmit Belediyesi gurup başkan vekili ve aynı zamanda AKP İzmit İlçe Başkanı Sayın Tutuş satışını reddettikleri arsa için bir süre sonra kendi içlerinde aldıkları ortak kararla arsa satışına onay vereceklerini ve o arsanın ihalesine Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin de gireceğini belirten bir basın açıklaması yaptılar. İzmit Belediyesi olarak ekonominin paraşütsüz yere çakılmadığı dönemde satışa çıkartmak için izin istediğimiz o araziye modern bir sosyal tesis yapmak ve halkın hizmetine açmak istiyorduk. AKP meclis üyeleri de bir aklı evvellik ile bu araziyi Kocaeli Büyükşehir Belediyesine aldırıp oraya KBB adına bir sosyal tesis yaparak ‘Bakın sizin yapamadığınızı biz yaptık’ demek gibi bir düşüncenin içerisine girdiler. Bunun için de arazi satışına izin verip ihaleyi de KBB’ye kazandırmak heyecanına kapıldılar. Ancak herkesin bir hesabı olduğu gibi Allah’ın da bir hesabı olduğunu unuttular sanırım. Hani hep söyleriz Allah’ımız kitabında der ki ‘İki kişinin üçüncüsü benim’ ya da ‘Onlar tuzak kurarlar ama tuzak kuranların en hayırlısı Allah’tır’ AKP meclis üyeleri tam bu hayalleri kurarken ve de kamu bankaları bize kredi vermezken özel bir banka kredi isteğimizi onayladı. Hal böyle olunca da arsa satışı için olağanüstü toplantıya çağırdığımız İzmit Belediye Meclisini iptal ettik. Bu iptali bütün detayları ile ilk önce Sayın Tutuş’a İzmit Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Çetin Sarıca ile ilettik. Burada önemli bir cümle ve detayı sizlerle paylaşmak isterim ki Sayın Sarıca, Sayın Tutuş’a kredinin çıktığı için olağanüstü meclis toplantısını iptal ettiğimizi söylediğinde Sayın Tutuş’un ilk sorusu krediyi hangi bankanın verdiği sorusu oldu! Arkasından da hemen toplu olarak basın açıklamalarına başladılar. Sayın Tutuş ‘Büyükşehir arsayı alacak deyince bir anda kredi çıktı’ dedi. Şunu hatırlatmak isterim ki bankaları bile bu denli örgütlemek olsa olsa ancak sizin işiniz olur. Bir gün sonra Sayın Hocaoğlu ‘Büyükşehir arsayı almasın diye meclis toplantısını iptal etti’ dedi. Hatta Sayın Tutuş ‘Bu arsayı istediği kişiye satamayacağını anlayınca arsanın satışından vazgeçti’ dedi. Bakın biz vazgeçmedik ve sözümüzün arkasındayız ama bakalım siz sözünüzün arkasında durabilecek misiniz onu Eylül ayı meclis toplantısında göreceğiz.

Manipülasyon yapıyor dediğiniz Hürriyet algı oyunlarınızı yerle bir etmedi mi?

Dün ki gazetelerde ise bütün bu yaşananların ardından Sayın Hocaoğlu’nun artık komediye dönüşen bir takım açıklamalarını okuduk hep birlikte. Hani bizim meşhur ‘Kişi kendinden bilir işi’ diye bir atasözümüz vardır ya, işte onun hayat bulmuş haliydi Hocaoğlu’nun açıklamaları. Ne demiş Hocaoğlu ‘Ucuz manipülasyon numaralarından yorulduk’ Yahu bunu ‘Tuzu Kandıra belediyesinden daha pahalı aldınız’ iftiralarının ardından yaptığımız basın açıklaması sonrası sus pus olanlar mı söylüyor! Fotokopi kâğıdını pahalıya aldınız deyip her şeyi belgeleri ile basına sunduğumuz basın toplantısının ardından 10 yıldır KBB’nin fotokopi makinesi kiralama işini nasıl oluyor da AKP Kadın Kolları STK’lar ve halkla ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı alıyor sorumuzu duymazdan gelip sesini bile çıkartamayanlar mı söylüyor! Üstelik bununla da yetinmiyor ve hem Tutuş hem Hocaoğlu ‘Araziyi satmamak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi almasın diye meclisi iptal etti’ diyorlar. Yahu önceki gün basın toplantısında İzmit Belediye Başkanı Sayın Fatma Kaplan Hürriyet hanımefendi ‘Üzülmeyin, madem bu arazinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınmasını istiyorsunuz, önümüzdeki ilk meclis toplantımız olan Eylül ayı meclis toplantısında sosyal tesis yapmak istediğimiz arazimizi de, Durhasan mahallesindeki arazimizi de satış için onayınıza sunacağız. Bu iki arazimizi de Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin almasını istiyoruz. Hatta ekonomik koşullar sebebiyle bizim yapamadığımız sosyal tesisi oraya KBB yaparsa ve açılışına bizi de davet ederlerse seve seve katılacağız. Halka doğru ve taraf gözetmeksizin hizmet edeni biz destekler ve alkışlarız’ demedi mi? Bu söylemi ile hem sizin yandaşa veremedi diye meclisi iptal etti, hem de sırf büyükşehir almasın diye bir anda kredi çıktı algınızı yerle bir etmedi mi manipülasyon yapıyor dediğiniz Fatma Kaplan Hürriyet. 

Üslubunuz kimliğinizi ele veriyor

Bir başka konuya daha değinmeden edemeyeceğim. AKP İzmit Belediyesi meclis üyelerinden bazılarının kent insanının teveccühü ile seçmiş olduğu İzmit Belediye Başkanı Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’ten bahsederken kullandıkları üslup kendi kimliklerini teşhir gibi. Hocaoğlu’nun ‘Fatma hanım hayırdır, siz şaka mısınız? Oyun oynamıyoruz Fatma hanım, seni şu günlerde ciddiyete davet ediyoruz’ sözlerini bir ayna tutarak kendilerine söylemeleri gerektiğini net bir dille ifade etmek istiyorum. Sırf seçim kazanalım, siyaset yapalım diye halkı kandırmaya, algı oyunları ve manipülasyonlarla iş çevirmeye kalkanlara önce kendilerine bakmalarını tavsiye ediyorum. Her söyleminizle kendi fikir ve düşüncelerinizi daha da ortaya çıkartıyorsunuz. Ne demiş Mevlana Celalettin “Kalp deniz, dil kıyıdır. Denizde ne varsa kıyıya o vurur.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız