Güncel

Şakoğlu: Siyaseti yapanlar ucuzlayınca siyaset iyice çirkinleşti

İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, sosyal medya hesabından, Tahir Büyükakın hakkında açıklamalarda bulundu

12 Mart 2024 Saat: 17:46
Şakoğlu: Siyaseti yapanlar ucuzlayınca siyaset iyice çirkinleşti
Şakoğlu: Siyaseti yapanlar ucuzlayınca siyaset iyice çirkinleşti

İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Siyaseti yapanlar ucuzlayınca siyaset iyice çirkinleşti. Birkaç gün önce Ak Parti İzmit Belediye Başkan adayı Muharrem Tutuş projelerini anlatmak için düzenlediği beyanname toplantısında KBB Başkanı Tahir Büyükakın adımı kullanmadan beni adres göstermiş. ‘Öyle hadsizlikler yapıldı ki, öyle ileri gittiler ki burada ifade etmekten utanırım’ demiş önce. Arkasından da eklemiş ‘Süleyman Paşa Hamamını biliyorsunuz değil mi? Hamamı gidip işgal ettikten sonra el kol hareketiyle nasıl bilmem ne yaptık diyecek kadar seviyelerini yerin daha da altına, aşağıların aşağısına indirdiler’ demiş.

DUYGULARIM HALA GEÇERLİ

Çoğunuzun bildiği üzere bir muhabirin hareketi bile görmeden internet üzerinden aldığı görüntülerin altına ‘Cem Şakoğlu Büyükşehir Belediyesine el hareketi çekti’ diye haber yapması üzerine şimşekler benim üzerime dönmüş, kamuoyunun önüne atılmıştım. Akla hayale gelmeyecek insanlardan yine akla hayale gelmeyecek yorumlar geldi. Sokakta ‘Cem abim’ diye boynuma sarılıp koluma girenler Ak Partide görev aldıkları için bu haberlerin altına sanki ben görmeyecekmişim gibi yorumlar yazdılar. Beni tanıyan herkes bilir ki Cem Şakoğlu asla böyle bir söylemde bulunmaz. O dönem bunları gerek sosyal medya, gerekse basın aracılığı ile net sözcüklerle anlatmıştım. Tabi ki anlayana, anlayabilene anlatmaya çalıştım. KBB Başkanı Tahir Büyükakın KBB Meclisinde beni eliyle işaret ederek ‘Hem Büyükşehir Belediyesine el hareketi çekeceksin, hem de utanmadan buraya geleceksin’ demişti. Bu olayın hemen ertesi günü KBB Başkan vekili Yaşar Çakmak beyle bir yerde karşılaşmış ve kendisine ‘Sayın Başkan Tahir beye selamlarımı iletin ama ona hakkımı helal etmiyorum’ demiştim. Bunu söyleme sebebimi de kendisine anlatmış, asla KBB ile ilgili böyle bir söylemde bulunmadığımı, bulunmayacağımı da Tahir Büyükakın’ın da net olarak bildiğini ve bildiği halde bunu tüm meclis ve basının önünde kullandığı için hakkımı helal etmediğimi söylemiştim ki bugün aynı duygularım hala geçerli.

ÖFKELENDİM

Ak Parti İzmit Belediye Başkan adayı Muharrem Tutuş’un beyanname toplantısında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın birkaç sene önce yaşanmış ve aslı astarı olmayan bu olayı yeniden kullanmış. Hadsizlikten, seviyeden bahsetmiş. Üzüldüm desem yalan olur ama öfkelendim. Sebebi de ne biliyor musunuz? Hakkaniyetine inanılarak seçilen koskoca Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı gerçek olmadığını adını bildiği gibi bildiği bir olayı sırf seçim malzemesi olsun diye kullanıyorsa şayet bu hak yemektir.

KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ 

Şimdi buradan net bir dille bir kez daha söylüyorum. Şu mübarek günler şahidim olsun ki ben Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilgili böyle bir söylemde asla bulunmadım, hiçbir zaman da bulunmam. Ancak kişi kendinden bilir işi. Şayet ben o muhabirin yazdığı gibi el hareketi yaparak Kocaeli Büyükşehir Belediyesine gönderme yaptıysam Allah bunun hesabını en ağır şekilde benden sorsun. Fakat ben bu hareketi yapmadığım halde yaptı diyenden, yapmayacağımı bildikleri halde yaptı diyenlerden, bunu siyasi malzeme yapıp yaşanmamış bir olayla üzerimden prim yapmaya çalışanlardan da hesabını en ağır şekilde sorsun. Gerçeği en ince ayrıntısına kadar bilen Allah’tır. Onları da içimdeki yangınla Allah’a havale ediyorum. Aslı olmayan bir olayın üzerinden 2,5 sene geçmiş ve siz hala dönüp dönüp eskiyi, çöpleri karıştırıyorsanız size Necip Fazıl’ın şiirini hatırlatırım.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız