Güncel

Sapanca Gölü'ne Akaryakıt Sızdı: Milyonlarca Canlı Tehlike Altında!

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü, NATO petrol boru hattındaki sızıntı nedeniyle mazotla kirlendi. Gölün bir kısmı mazotla kaplanırken, bölgeyi yoğun bir mazot kokusu sardı

27 Mart 2024 Saat: 13:22
Sapanca Gölüne Akaryakıt Sızdı: Milyonlarca Canlı Tehlike Altında!
Sapanca Gölü'ne Akaryakıt Sızdı: Milyonlarca Canlı Tehlike Altında!

Kocaeli'nde 26 Mart Salı günü yapılan yol çalışması sırasında NATO petrol boru hattı delinmesi sonucu sızıntı meydana geldi. Borudan sızan mazot, dere yatağı aracılığıyla Sapanca Gölü'ne ulaştı. Gölün yüzeyini kaplayan mazot, bölgeyi saran yoğun bir mazot kokusuna neden oldu.

Durumu fark eden vatandaşlar, yetkililere bildirdi. Bölgeye sevk edilen SASKİ ekipleri, su yüzeyine barikat kurarak sızıntının büyümesini engellemeye çalıştı. Ekipler, mazotu etkisiz hale getirmek için yoğun bir mesai harcıyor.

Sızıntı İçme Suyunu Tehdit Ediyor

Sapanca Gölü'nün bir kısmının mazotla kaplanması, bölgedeki canlılar için de tehlike oluşturuyor. Gölün içerisindeki canlıların akaryakıt kokusundan ölebileceği ve balık ölümleri yaşanabileceği endişesi var. SASKİ'den yapılan açıklamada, sızıntının kontrol altına alındığı ve içme suyu alım noktalarına ulaşmasının engellendiği belirtildi. Yetkililer, vatandaşların evlerinde çeşme suyu kullanımı konusunda herhangi bir problem yaşamayacağını açıkladı.

Ancak bölgedeki vatandaşlar, çevre felaketi yaşanabileceği endişesi yaşıyor. Sızıntının tam olarak ne kadarlık bir alana yayıldığı ve gölün ekosistemine ne kadar zarar verdiği ise henüz bilinmiyor.

Yetkililerden Açıklama Bekleniyor

Sapanca Gölü'ne sızan mazotla ilgili yetkililerden daha detaylı bir açıklama bekleniyor. Sızıntının nedeninin tam olarak ne olduğu, sorumluların kimler olduğu ve gölün temizlenmesi için ne gibi çalışmalar yapılacağı merak konusu.

Haber: Funda Kolutek

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız