Güncel

Sarı: Körfez halkının yüzüne bakamazlar!

CHP’nin Körfez seçimi ile ilgili başvurusunun il seçim kurulu tarafından da reddedilmesi sonrası bir basın açıklaması yapan İl Başkanı Bülent Sarı, “Kamu görevlileri bile ilçe seçimi için oy kullanmışlar. Bu durum seçimin tekrar

4 Nisan 2024 Saat: 19:18
Sarı: Körfez halkının yüzüne bakamazlar!
Sarı: Körfez halkının yüzüne bakamazlar!

31 Mart Yerel Seçimlerinin sona ermesiyle birlikte CHP ülke genelinde oylarını yükselterek birinci oldu. Diğer yandan bazı il ve ilçelerde seçim tartışmaları ve itirazları devam ediyor. İtiraz edilen ilçelerden birisi de CHP’nin bin 395 oyla kaybettiği Körfez ilçe. 5 bin 14 oyun geçersiz sayıldığı Körfez’de seçimleri sadece az bir farkla kaybeden CHP, 401 sandığın tamamına itiraz etti. İlçe seçim kurulunun itirazı reddetmesi sonrası il seçim kuruluna müracaat eden CHP, buradan da istediği sonucu alamadı. CHP son olarak Körfez ilçede oyların yeniden sayılması için Yüksek Seçim Kurulu’na müracaat edecek.

CHP’nin itirazının il seçim kurulunda da reddedilmesi sonrası il binasında bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasına İl Başkanı Bülent Sarı, Milletvekilleri Muhip Kanko ve Harun Yıldızlı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP’nin Körfez adayı Tayfun Balıkçı, İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, İl Eski Başkanı Cengiz Sarıbay ile partililer katıldı.

YİNE REDDEDİLDİ

Oy torbalarının ağzının usule uygun şekilde mühürlü olmaması, geçersiz oyların fazla olması, elektrik kesintisi gibi teknik sıkıntıların olması nedeniyle Körfez’deki 401 sandığın tamamına 3 ayrı itirazda bulunduklarını belirten İl Başkanı Bülent Sarı, “İlçe seçim kurulu ve il seçim kuruluna itirazda bulunduk. İkisine de ret geldi. Biz kazanmış olsak ve AK Parti itiraz etmiş olsaydı sandıklar 3’üncüye sayılmış olacaktı. Her ilçede itirazları kabul edildi. Bizim adalet mücadelemiz devam ediyor. Şimdiki adalet mücadelemizi Yüksek Seçim Kurulunda devam ettireceğiz. 31 Mart akşamı birçoğunuz elektrik kesintileri hakkında haberler yaptınız. 31 Mart akşamı elektrik kesintilerini öğrenince 3 milletvekilimiz ile birlikte direkt Körfez’e gittik. Bu elektrik kesintileri seçimin güvenliğini etkilemiştir. Sayımlar fener ile yapılmıştır” dedi

“KAMU GÖREVLİLERİ OY KULLANMIŞ”

Sarı konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Oy çuvallarının mühürsüz olma durumu da var. Maalesef farklı bir manzara ile karşılaştık. Oylar yolda açılmış yerlere dökülmüş. Bunlara da itiraz ettik. En önemli noktalardan biri kamu görevlilerinin Körfez’de oy kullanması. O ilçede yaşamayan kamu görevlisi sadece ve sadece Büyükşehir’e oy kullanabilir ilçeye kullanamaz. İl seçim kurulu buna itiraz etmiş. Ciddi sayıda oy kullanılmış bu şekilde. En önemli konu kamu görevlilerinin oy kullanması. Bu seçimin iptaline kadar gitmesi gereken bir durum söz konusu.

ŞAİBE OLMAMASI İÇİN…

En önemli itirazlarımızdan biri 5 bin 104 geçersiz oy var. Yüzde 5’e tekabül ediyor. 3 sefer seçimin etkisini değiştirecek bir fark. Bizim istediğimiz bu kara bulutların ortadan kaldırılması. Biz ilçe seçim hakimini geçmişte hangi partide meclis üyeliği yaptığına da bakmıyoruz. İlçe Belediye başkanı kazandık diye açıklama yapıyor. Belediye Başkanının üzerindeki bulutların kalkması şaibeli bir belediye başkanının olmaması için öncelikle kendisinin istemesi lazım.

“HALKIN YÜZÜNE NASIL BAKACAK”

Burada Körfez halkının oyları var. Körfez Halkının nasıl yüzüne bakacak bilmiyorum. Bunun kendisinin istemesi gerekiyor. Biz itirazlarımızı sonuna kadar devam ettireceğiz Körfezimizin oylarına sahip çıkacağız. Adayımıza sahip çıkacağız. Genel merkezimiz ile irtibata girdik. Geldiğimiz nokta bütün ilçelerde ve illerde olduğu gibi Van’da da yaşandı. Biz de Kocaeli’de yaşıyoruz. Seçimi biz kazanmış olsaydık 3’üncüye veya 4’üncüye sayılıyor olacaktı. Adaletli bir şekilde oyların sayılmasını istiyoruz.

“İRADESİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Körfez halkının iradesinde ne çıkacaksa hepimiz burada alkışlarız ama seçimin oyları tekrar sayılmalı. Kamu görevlilerinin oy kullanmaları haksız bir ortam yaratmıştır. Bu durum seçimin tekrar edilmesi anlamını taşır. Körfez halkının yüzüne bakmazlar. 5 yıl boyunca hak etmediği şekilde belediye başkanlığını kazanmış olarak tarihe geçecektir. Körfez Halkının iradesine sahip çıkacağız”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız