Güncel

"Satmak çözüm değil, satarak bu hale geldik"

Deva Partisi Körfez İlçe Başkanı Orhan Bozkurt, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün bir kez daha arsa satmak için meclisten onay istemesi nedeniyle yaptığı açıklamada, satmanın çözüm olmadığını, açıkladı

8 Aralık 2022 Saat: 12:43
Satmak çözüm değil, satarak bu hale geldik
"Satmak çözüm değil, satarak bu hale geldik"

Deva Partisi Körfez İlçe Başkanı Orhan Bozkurt, son günlerde belediye ile ilgili olarak tek konuşulan konunun satacağı arsalar olduğunu belirterek, “Bu çok üzücü bir durum, dev bütçeli belediye satarak para bulmaya çalışıyor ve hizmetleri değil satacağı arsalar gündem oluyor. Arka arkaya geziler düzenlerken var olan para, sıra maaş vermeye, hizmet yapmaya gelince yok oluyor. Daha dün gibi hatıralarımızda Şener Söğüt’ün borçsuz belediye söylemleri canlanıyor. Ne oldu da bu kadar kısa zamanda belediye yine parasız kaldı ve borca batarak, kurtuluş için arsa satmaya başladı?” dedi.

"GELECEĞİ YOK EDİYORLAR"

Orhan Bozkurt, yalnızca yerel de değil genelde de bütçeler satışlardan gelecek gelirlere endekslendiğini sözlerine ekleyerek, “Ülke bütçesi yapılıyor yarısına yakını satışlardan beklenen paralara dayanıyor. Ülkemiz sata sata bu günkü haline geldi. Fabrikalar satıldı, topraklar satıldı, gençlerin geleceği satıldı. Oysa kaynaklar yerinde kullanılsa satmaya değil, üretmeye yönelik planlar yapılsaydı bu gün iflas etmiş bakkal gibi değil, üreten satan imalatçı gibi boynumuz dik olurduk. Körfez’de de arsa satılmasını onaylamıyoruz, 3.5 yılda saçı bitmemiş yetimin hakkı olan arsalar, binalar, tır garajları birilerine borç karşılığı diye verildi, ya da satılarak paraları harcandı. Satma anlayışından bir an önce vaz geçilmeli ve öncelikle geziler, kimsenin takip etmediği programlardan vaz geçilerek ayakta durulmalı” dedi.
Mimar Sinan Mahallesinde ki arsa kıymetli

"MİMAR SİNAN MAHALLESİ'NDE Kİ ARSA KIYMETLİ"

Orhan Bozkurt, geçtiğimiz hafta konuşulan ve meclise gelmesi beklenen Mimar Sinan Mahallesi’nde ki 14 dönüm arsanın çok kıymetli olduğunu sözlerine ekleyerek, “Belediye olarak bu arsa değerlendirilemiyorsa ilçeye yatırım yapacak birisine verilmeli. Birilerine ucuz fiyatla verilerek heba edilmemelidir. İlimtepe’de ki arsalar  çok degerli hale gelecektir. Bu günü kurtaralım anlayışı ile satılan bu arsalar yarın kentleşme arttığında çok kıymetli olacaktır” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız