Güncel

Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Bayram Sonuna Kadar Ücretsiz

Kocaeli Şehir Hastanesi'ne ulaşım, yeni açılan tramvay hattıyla birlikte artık hem daha kolay hem de daha hızlı. 3 kilometrelik bu hat, 5 duraktan oluşuyor ve bayram sonuna kadar halka ücretsiz bir şekilde hizmet edecek

17 Mart 2024 Saat: 16:01
Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Bayram Sonuna Kadar Ücretsiz
Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Bayram Sonuna Kadar Ücretsiz

Heyecanla beklenen Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi tamamlandı ve bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nun katılımıyla hizmete girdi. 3 kilometre uzunluğundaki hat, 5 duraktan oluşuyor ve Adnan Menderes Caddesi ile Gazi Mustafa Kemal Buvarı'nın kesiştiği noktadan başlayarak Şehir Hastanesi'ne uzanıyor.

BAYRAM SONUNA KADAR ÜCRETSİZ

Yarın sabah 06.00 itibariyle başlayan deneme sürüşleri bayram sonuna kadar devam edecek. Bu süre zarfında vatandaşlar ücretsiz bir şekilde tramvay kullanarak Şehir Hastanesi'ne ulaşabilecekler.

AK PARTİ KOCAELİ ORADAYDI

Hattın ilk durağında yapılan törene Bakan Uraloğlu'nun yanı sıra Vali Seddar Yavuz, AK Parti Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Sami Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti MKYK üyesi İlyas Şeker, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, belediye başkan adayları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

BÜYÜKAKIN: BAŞLAMIŞ PROJELERİ TAMAMLIYORLAR

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli'nin hak ettiği yatırımları aldığını vurgulayarak muhalefete eleştirilerde bulundu. Büyükakın, "Gebze Metrosu'nu bakanlığa devrettik, Kuzey Metro Hattı'nın ilk 26 kilometresinin projesini de bakanlığa devrettik. Yatırımları programa aldığımızda muhalefet 'ne yapıyorsunuz' diyor. Eskiden 'yukarıdan destek almıyorsunuz' diyorlardı, şimdi alıyoruz ona da bahane buluyorlar. Sadece var olan tünelleri kapatmak, başlamış projeleri yapmakta kısmen iyiler." İfadelerini kullandı.

URALOĞLU: ELEŞTİRİLER DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU KANITLIYOR

Başkan Büyükakın’ın ardından kürsüye çıkarak konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu; “Bugüne kadar Kocaeli’nin altyapısı ve ulaşımına 264 milyar lira yatırım yaptık. tüm illerle bölünmüş yollarla bağladık. Kuzey Marmara otoyolunu tamamlayarak dört bir yanını otoyollarla bağladık. Gebze metrosunu çok önemli bir aksı birbirine bağlıyoruz. Günde 330 bin yolcu kapasitesi olan bir hat. Marmaray hattına da entegrasyonu sağlanacak. Kuzey Marmara otoyolu için muhalefet gerekli değil, doğa katliamı dediler. Yapılıp hizmete girince ve vatandaş da kabul görünce bu kez hangi usul ile yapıldığını tartışmaya başladılar. Bunlar bizi eleştirdikçe bizim ne kadar doğru iş yaptığımız ortaya çıkacak” dedi.

HABER: FUNDA KOLUTEK

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız