ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

Şehir Tv'ye konuştu!

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu Şehir Tv’de Ergün Demir İle Perde Arkası Programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Mutlu, “Eğer umut görmezsek birkaç bakanlık ve milletvekilliği için asla bir yapının içinde

2 Şubat 2021 Saat: 18:08
Şehir Tvye konuştu!
Şehir Tv'ye konuştu!

Ata Baran SANCAR

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu Şehir Tv’de Ergün Demir İle Perde Arkası adlı programına konuk oldu.

"AKSİNİ DÜŞÜNMEK YETKİLİ ORGANLARI BAYPAS ETMEKTİR"
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etmesi hakkında Başkan Mutlu, “Oğuzhan Asiltürk Erbakan hocamızın, dava arkadaşlarının 40-50 yıldır gönül vermiş olan bir büyüğümüz. Şu anda yüksek istişare kurulu başkanıdır, sözü bizim için önemlidir ama tek belirleyicidir anlamına gelmez. Yüksek istişare kurulu bir tavsiye niteliği taşıyan istişari bir makamdır. Aksini düşünmek bir partinin yetkili organlarını baypas etmek demektir. Böyle bir şey söz konusu dahi değildir. Yüksek istişare kurulu partinin genel başkanını belirlerken bir etkinliği vardır ama bu etkinlik sadece partinin diğer kurumları ile birlikte hareket edildiği zaman oluşur. Partinin gerekli organları adım atmadığı sürece hiçbir şey olmaz. Tabi ki görüş ayrılıkları olabilir ama bir problem yaşanmaz.

"GÖRÜŞ AYRILIKLARI OLUŞABİLİYOR"

Oğuzhan bey gerçekten iyi niyetli bir insan. Partimizin ve ülkemizin menfaatini isteyecek bir insan. Bunda hiçbir sıkıntımız yok. Misal İstanbul İl Başkanımızın seçilmesi ile ilgili bir görüş ayrılığı yaşanmıştır. Fakat Genel başkanımız ve Oğuzhan bey oturup orta yol bulmuşlardır ve görüş ayrılığı sonlanmıştır. Şu aşamada bir ayrılık yok sadece görüş farklılıkları var. Tabi ki de Oğuzhan beyin Kulis Tv’de ki çıkışına şaşırdım. Farklı bir çıkış beklemiyorduk. Temel Karamollaoğlu dediğimiz aynı Oğuzhan Asiltürk gibi Erbakan hocanın yanı başında siyaset yapmış ve o günlerden bugüne tecrübesini aktarmış bir insan. Genel Başkanlığa gelirken de Yüksek İstişare Kurulunun bir üyesi olarak gelmiş. Görüş ayrılığı neticesinde bir görüş ayrılığı çıkabilir mi bilinmez çünkü ikisi de büyük bir tecrübe. Fakat şu anda bizim için bağlayıcı olan genel başkanın tutumudur, partinin yetkili organlarının alacağı karardır.

"BENİM DURACAĞIM YER BELLi!"

Genel başkan, yetkili kurullar, Genel Merkezimiz, Başkanlık Divanı’nın bir karar alırlarsa Yüksek İstişare Kurulu’nun buna muhalif bir karar alamayacağını düşünüyoruz. Fakat böyle bir şey alınırsa benim duracağım yer bellidir. Biz Genel Başkanın performansından çok memnunuz. Partimizin gençlik kuşağından, tarımdan, adalet ve yargı gibi bir sürü konudan oluşan yelpazesi her konuyu kapsıyor. Temel Karamollaoğlu’nun siyaseti ile beraber şu anda her sorunu çözecek, her kesime dokunacak, herkesi kucaklayacak durumdayız.

Cumhur ittifakının “sağ görüşlü bir yapı kalmasın, karşımızdakilerin hepsi sol görüşlü olsun da hepsini terörist ilan edelim” gibi bir düşüncesi olabilir. Siyasette özellikle Cumhur ittifakının bu konuda çok başarılı olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız