Güncel

SERT KONUŞTU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, il binasında düzenlediği basın açıklamasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

2 Temmuz 2019 Saat: 16:21
SERT KONUŞTU
SERT KONUŞTU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, il binasında düzenlediği basın açıklamasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Aydın Ünlü Turgut Mahallesi’nde yapımına başlanan huzurevi inşaatında, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in, arazinin Valiliğe tahsisi için 300 Bin TL istediğini iddia ederek: “Devletimizin yanındayız. Huzurevi için ağaçların kesilmesini öne sürüyorlar. Hürriyet başkan da müteahhitlerin gazına gelip para istemesin. Büyükşehir başkanımız ve Valimiz hassasiyet göstermeliler, gerekirse oranın yapımı için ne varsa ezip geçsinler” dedi.

CUMHURİYETİN 3’ÜNCÜ EVRESİ

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ilk olarak başkanlık siteminin güçlenerek yoluna devam edeceğini söylerken CHP’ye ağır eleştirilerde bulundu. Ünlü açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yönetim sistemleri ahiret hükmü değildir, ihtiyaç olduğunda değişecektir. Analitik değerlendirmelerin maksadının ne olduğu önemlidir. Hiçbir sistem sabahtan akşama kurumsallaşmaz. Ortak akıl ve çaba olmadan devlet ve toplum hayatının baştan düzenlenmesi hemen olmaz. Parlamenter sistemle mesafe alınamayacağı 1 Temmuz’da belli olmuştur. Yasama yürütme ve yargı arasında çizginin belirginleşmesi büyük bir zorunluluktu. Milli güvenliğimiz baskı altındaydı. Sonuç itibariyle Türk millet 16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı sistemine evet demiştir ve Türkiye Devleti, Cumhuriyetin 3’üncü evresine geçmiştir.

UYUM SÜRECİ AŞILACAKTIR

Bu sistem devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün tecellisidir. Barajın yüzde 50 artı 1’e geçmesi müstesna bir uzlaşmayı sağlamıştır. Türkiye aradığı o parlak sistemi sonunda bulmuş ve benimsemiştir. Sistem değişikliğine rejim elden gitti diyenler bozguncudur. Cumhurbaşkanlığı sistemin oturması zaman alacaktır. Dünya üzerinde hiçbir sistem umut edilen fayda ve sonuçları hemen verememiştir. Geçiş sürecinde uyum sorunlarının aşılması kaçınılmazdır. Türkiye’nin yönetimsel zafiyetleri sona ermiştir. Sistem tartışmasını baştan açmanın bir faydası yoktur. CHP ve yanında hizalananlar yeni sistemi hedef haline getirmişlerdir.

CHP’DEN BİR HALT OLMAZ

CHP Genel Başkanı bağımsızlık referandumuna hazırız diyor. Bu millet idaresini gösterdi. HDP ile aynı safta olanlar bir bağımız yoktur. FETÖ’ye itiraz edemeyeni, S-400 konusunda ülkenin bekasını savunamayan Kılıçdaroğlu’nun durumu nevrotik bir sorundur. CHP önce suyu bulandırmakta sonra da rahatsız olduklarını söylemektedir. CHP’den hiçbir halt olmayacaktır. Yularını kandile bırakandan millete hayır gelemez. CHP zihniyeti Gezi Parkı komplosu içindedir. Türkiye’nin kuyusunu kazmak isteyenler yeni sistemi gözden düşürmek istiyorlar. Önümüzde seçimsiz geçecek 4 yılda yeni sistemin kökleşmesi ve güçlenmesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Seçim sayfası 23 Haziran ile birlikte 2023’e kadar kapanmıştır. Türk Milleti tuzakları boza boza ilerleyecektir.”

HUZUREVİ İNŞAATININ ARKASINDAYIZ

Daha sonrasında Hürriyet’in huzurevi inşaatı için para talep ettiğini iddia eden Ünlü: “İzmit Belediye Başkanı Hürriyet’e mesajım var. 'Huzurevi inşaatına Hürriyet’ten vize yok' manşeti ile ilgili Hürriyet’in bizim değerleri olan hepimizin bir gün gitme ihtimali olan huzurevinde 300 Bin TL istemiştir. Bir an önce bina yapılıp yaşlılarımız kendi binasında oturmalıdır. Amme hizmeti yapan belediyenin görevi kamu görevidir ve bu süreci hızlandırmaldır. Bazı müteahhitlerin gazına gelerek huzurevi inşaatını kimse engelleyemeyecektir. Biz bu inşaatın arakasındayız. Takipçisi olacağız. Büyükşehir başkanı ve valimizin konuya hassasiyet göstermesini istiyoruz. Orada ne engel varsa ezip geçsinler devletin yanındayız” ifadelerini kullandı.

ÜLKÜCÜ İŞÇİLERE DE AYNI HAKLAR TANINSIN

Son olarak ülkücü kadroların işe yerleştirilmesi için görüşmeleri sürdürdüğünü söyleyen Ünlü: “Cumhur ittifakı hak ettiğini alacaktır. Ziyaret edemediğim 8 belediyeyi ziyaret edeceğim. Süreci tamamlayacağım. Biz meramımızı anlatacağız. Ülkücü camianın isteklerini ileteceğiz. İş talepleri konusunda diğer arkadaşlara ne hak tanıyorlarsa bize de aynı hakları tanıyacaklardır” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız