koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

Sertçelik: “Gölcük’ten sonra ilk kez uluslararası yardım aldık”

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fadime Sertçelik, “17 Ağustos Gölcük depreminden sonra uluslararası yardımı ilk kez 6 Şubat depremlerinde istediğimiz raporlarda yer alıyor.” dedi.

6 Haziran 2023 Saat: 13:33
Sertçelik: “Gölcük’ten sonra ilk kez uluslararası yardım aldık”
Sertçelik: “Gölcük’ten sonra ilk kez uluslararası yardım aldık”

DEPREM PANELİ GERÇEKLEŞTİ

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin 120. gününde Kocaeli Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi, ticaret odaları ve akademik odaların ortaklığında Kocaeli Kongre Merkezi’nde ‘120. Günde Kocaeli’den depremlere bakış’ adlı deprem paneli düzenlendi. ‘Kocaeli’den depremlere bakış’ panelinde KOÜ Jeofizik Müh. Bölüm Başkanı Fadime Sertçelik, Jeofizik Mühendisi Öğretim Üyesi Şerif Barış, Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki ve birçok bilim insanı söz aldı.

GÖLCÜK’TEN SONRA ULUSLARARASI YARDIM İSTEDİK

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fadime Sertçelik, ‘Kocaeli’den depremlere bakış’ panelinde yaptığı konuşmada, “Sadece 11 il değil bütün Türkiye 6 Şubat depremlerinden etkilendi. Depremden çok kısa bir süre sonra da bölgede olağanüstü hal ilan edildi ve uluslararası yardım istenildi. 17 Ağustos Gölcük depreminden sonra uluslararası yardımı ilk kez 6 Şubat depremlerinde istediğimiz raporlarda yer alıyor. Bölgenin çok geniş bir coğrafya olması, ulaşım yollarının tamamen kullanılamaz hale gelmesi sebebiyle bölgeye ilk müdahalenin gecikmesi sonucunda elli binin üstünde insanımızın can kaybı ve ekonomik kayıplarla karşılaştık. Yaşananların kendileri değil, sonuçlarının afet olduğunu unutmayalım. Afetler deprem olabilir, rüzgar olabilir, sel olabilir. Ama sonuç itibariyle eğer bizleri etkilemiyorsa o zaman afet değildir.”

6 YILDA BİR DEPREM YAŞIYORUZ

Genel anlamda son yüzyılda on yedi tane deprem yaşamışız. Altı buçuk yılda bir deprem yaşıyoruz. Bölgemize geldiğimizde de yine 1999 yılında iki tane büyük deprem olan Kocaeli ve Düzce'yi yaşadık. 9 saat arayla değildi ama çok kısa aralıklarla daha toparlanmadan yaşadık.. O nedenle bir deprem oldu, rehavete katılmaya şansımız yok. Onun için bugün buradayız. Biz il olarak, ülke olarak bunlara her zaman hazırlıklıyız? Olası bir Marmara Depremi’nde şehir merkezinin olduğu yer, Dilovası tarafı ve Karamürsel’in deniz kıyısının en çok etkilenecek yerler olarak karşımıza çıkıyor.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız