ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

Sessiz Oyunlar’ın 11’incisi başlıyor!

Kocaeli Bölge Tiyatrosu tarafından düzenlenecek olan 11’inci Sahnesiz Oyunlar Tiyatro Festivali’nin tanıtımı Dolphin AVM içerisindeki Heff Cafe’de yapıldı.

6 Ocak 2022 Saat: 13:28
Sessiz Oyunlar’ın 11’incisi başlıyor!
Sessiz Oyunlar’ın 11’incisi başlıyor!

Ata Baran SANCAR

11’inci kez perde açacak olan festivalde çocukların oyuncu olarak rol aldığı. Daha önceki yıllarda sokaklarda, parklarda, bulvar ve caddelerde gerçekleştirilen festival 11 yıldan bu yana kapalı salonlarda ücretsiz olarak seyircilerle buluşuyor. Kocaeli Bölge Tiyatrosu tarafından düzenlenecek olan 11’inci Sahnesiz Oyunlar Tiyatro Festivali’nin tanıtımına İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin ve çok sayıda gazeteci yer aldı.

“SANATA BAŞLAYIN O SİZİ ANCA İYİLEŞTİRİR”

Tanıtımda ilk olarak konuşan Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin; “Yerel yönetimlerin şu andan itibaren artık kültür sanat etkinliklerini kursların dışında izleyici ve tüketicilerinde izleyebileceği şekilde üretimine başlaması gerekiyor. Kocaeli’de belediye tiyatrolarının kurulması acil ve zorunludur. Bu belediye tiyatroları halk tipi bir ögütlenme ile başarıya ulaşabilir.  Kocaeli’nin 12 ilçesinde belediye tiyatroları göreve başlamalıdır. Sanata başlayın o sizi iyileştirir. Çocuklar ve gençler "Yer gök, çarşı Pazar, cadde sokak tiyatro" diye bağırarak tiyatro oyunlarını seyircilerine gösterecekler” dedi.

“İLİMİZ TİYATRO AÇISINDAN AVANTAJLI”

Akçin’in ardından konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen; “43 yıllık bir süreven. Şehrimizin bu konularda avantajlı bir şehir olduğunu düşünüyorum. İlimizde büyük bir tiyatro izleyicisi var. Sabancı Kültür Merkezi bakım onarımda olduğu için belli bir süredir kapalı. İnşallah orası da tekrar faaliyete başlayacak. Sabancı Kültür Merkezi şehrimiz adına nemli bir yer. Burhan Bey’in yaptığı iş, sanatseverler yetiştirmek. Şehrimizdeki çalışmalarını önemli buluyorum. Vaka sayıları da her geçen gün artıyor. Umarım tekrar kapanmayız. Sanatseverler için kapanma dönemi güç oluyor” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız