Güncel

Sevinur öğretmen, hayatını kaybetti

Bir süredir kanserle mücadele eden emekli Öğretmen Sevinur Kahraman, hayatını kaybetti

29 Kasım 2021 Saat: 11:53
Sevinur öğretmen, hayatını kaybetti
Sevinur öğretmen, hayatını kaybetti

6 yıldır göğüs kanseri ile mücadele eden Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Sevinur Kahraman, hayatını kaybetti. Kahraman’ın cenazesi, toprağa verildi. Çevresi ve öğrencileri tarafından çok sevilen Kahraman’ın ardından duygu dolu paylaşımlar yapıldı. 2 çocuk annesi Sevinur Kahraman’ın bir süre önce de annesini kaybettiği öğrenildi. Sevinur öğretmenin ardında bıraktığı öğrencileri ve arkadaşlarının yazdığı duygu yüklü paylaşımlar ise şöyle:

‘ÖĞRETTİKLERİNİ YAŞATACAĞIZ’

Bundan 10 yıl kadar önceydi.  Okula bölüm değişikliği ile atanmıştım. İçimde garip bir duygu vardı. Okulum ve bölümüm değişmişti. Bu duyguları yaşarken sevgi dolu bir el bana uzandı. Bu el Sevinur Kahraman hocamdı. Alanımla ilgili her şeyi tecrübesini benimle paylaştı. Her zaman onun verdiği cesaret ve tecrübeyle mesleğimi yapmaya çalıştım. Güzel kalpli sevgi doluydu her zaman. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Onun öğrettiklerini öğrencilerimizle yaşatacağız.

‘GÜZEL KALPLİ BİR İNSANI KAYBETTİK’

Bizleri her zaman kızı gibi gören güzel kalpli bir insanı kaybettik maalesef. Hayat tecrübelerini daima bizlere aktarıp bizlere yol gösterirdi dokunması gereken daha çok kalp vardı maalesef erken bir veda oldu. Hayata her zaman pozitif bakabilmeyi, her koşulda gülebilmeyi, olumsuzluklar karşısında yılmamayı, her sorunun çözümü olduğunu öğretti bizlere. İnanıyorum ki kalbine dokunduğu her öğrencisi onun yolunda ilerleyecek.

‘ÇOK ÖZLEYECEĞİM’

Sevinir hocam naif sesinizi hoş sohbetinizi hanımefendiliğinizi çok özleyeceğim. Artık kimi arayacağım kiminle hoş sohbet edeceğim. Sizi geç tanıdım ama çok sevdim. Son görüşmemizde kitap okumamı tavsiye etmiştiniz. Beraber gönüllü çalışacaktık. Ben inanıyorum ki gerçek alemde de dostluğumuz devam edecek inşallah. Eğitim adına çok güzel düşünceleriniz vardı ama sağlığınız el vermedi dilerim rabbimden o güzel duygu ve düşüncelerinizin yüzü suyu hürmetine Rabbim cennetin el güzel yerini nasip eder inşallah. Allah size dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenliği nasip etmiş nur içinde yatın. Allah’ım rahmetinle şefkatinle muamele et.

‘ONU TANIDIĞIM İÇİN ÇOK ŞANSLIYIM’

Sevinur öğretmen çok tatlı ve güler yüzlü bir öğretmendi. Her zaman bize sıcak ve samimi yaklaşır kendi deneyimlerini paylaşırdı. Ona yaptığımız yaramazlıklara yeri geldiğinde saygısızlık boyutuna gelen davranışlara hiç kızmazdı her zaman müsamaha gösterirdi. Hayatın değerini iyi bilmemizi söylerdi onun öğrencisi olmaktan çok mutluyum.

‘DERİN ÜZÜNTÜ İÇİDNEYİZ’

Sevinur Hocamız melek kalpli, öğrencilerin duygu ve düşünceleri önemseyen biricik canımız hocamızdı onu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah’tan rahmet sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

‘ÖĞRENCİLERİNİN KAHRAMANIYDI’

Öğretmenlik mesleğini tam anlamıyla icra eden sevgili dolu öğretmenlik kelimesinin tam karşılığı olan hiç bitmeyen tükenmeyen öğrenci sevgisi ve meslek aşkı ile 2020 yılında istemeyerek de olsa emekli olan Sevinur Kahraman soyadına yakışır şekilde yaklaşık 6 yıldır mücadele ettiği hastalık sonucu hayatta gözlerini yumdu. Birçok öğrencide derin izler ve dokunuşuyla hayatlarına güzellik katan Sevinur öğretmen, eğitim ordusunun yılmaz usanmaz son güne kadar idealistliğini yitirmemiş nadide öğretmenlerin başında gelirdi. İnsan sevgisiyle dolu Sevinur öğretmen çocukları da ayrı bir sever onlara gösterdiği şefkati kelimelere sığdıramazdı. Çocuk Gelişimi öğretmeni olan Sevinur öğretmen öğrencilerin kahramanıydı. Edebi yönü de kuvvetli olan Sevinur öğretmen rahatsızlığı sırasında Mavi Kar adlı bir şiir kitabı da yazmış ikinci kitabının da büyük kısmını tamamlamıştır. Tüm çevresi tarafından çok sevilen aynı zamanda saygı duyulan örnek alınan bir rehberdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız