Güncel

Şiddetsiz bir İzmit için.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, aile içi şiddet’i önlemek için Kadın Dernekleri Federasyonu ile protokol imzaladı.

23 Kasım 2020 Saat: 17:39
Şiddetsiz bir İzmit için.
Şiddetsiz bir İzmit için.

Ata Baran SANCAR
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, sosyal belediyecilik adına önemli adımlar atmaya devam ediyor. Başkan bu kapsamda, “Şiddetsiz bir İzmit için çalışıyoruz” adı altında kadına şiddeti önlemek için Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’nün katılımları ile Aile İçi Şiddet Yardım Hattı için protokol imzaladı.

"Kadına Şiddeti sıfıra indirmek istiyoruz."

İmzalar atılmadan önce konuşan Başkan Hürriyet, ”İzmit Belediyesi olarak yaygınlaşan kadına şiddet için adımlar atmak ve zamanla azaltıp sıfıra indirmek istiyoruz. Bizde yetkilerimiz ve İzmit içeresinde bu konu hakkında farkındalığı yaratmak için elimizden gelen yardımı yapacağız. Acil yardım hattını aradığınız zaman karşınıza bir psikolog çıkıyor ve size adım adım ne yapacağınızı söylüyor. Hem vatandaşlarımızın hemde personelimizin bu konu hakkında bilgilendirilmesi için federasyonumuzdan yardım aldık ve almaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

"13 Yıldır kadınlara yardım etmeye devam ediyoruz."

Toplantıda konuşan Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, ”Karar mekanizmalarında kadınlar olduğu sürece bizim önümüz açık oluyor. Yaklaşık 13 yıldır yardım hattı işletiyoruz. Özel sektörden devraldık fakat ücretsiz olarak bu yattı Türkiye’nin dört bir yanında kadınlara yardım etmeye devam ediyor. Ben başkana çok teşekkür ediyorum böyle bir şans verdiğiniz için. Bir çok yasa olmasına rağmen hukuki olarak çok az adımlar atılıyor. Bizde bu adımları beraber atmak için başkanımız ile beraber böyle bir protokol imzalamak istedik.” Dedi.

Protokol süresiz olarak devam edecek.

İmzalar atıldıktan sonra Başkan Hürriyet basın mensuplarının “ne kadar süre ile protokol geçerli olacak” sorusuna da cevap verdi. Başkan, “süresiz olarak imzalıyoruz, aile içi şiddet konusu bütün kurum ve partilerden önce gelmesi gereken bir sorun ve belediye olarak bizde süresiz olarak bu protokolü imzalıyoruz” açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız