koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

Şike iddiasıyla çalkalanan Darıca Gençlerbirliği cephesinden açıklamalar

TFF 3. Lig ekibi Darıca Gençlerbirliği geçtiğimiz sezon 2-1 kazanarak küme düşmekten kurtulduğu Kalecik FK maçıyla alakalı “müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüs” iddiasıyla PFDK’ya sevk edildi

26 Mart 2023 Saat: 18:30
Şike iddiasıyla çalkalanan Darıca Gençlerbirliği cephesinden açıklamalar
Şike iddiasıyla çalkalanan Darıca Gençlerbirliği cephesinden açıklamalar

TFF 3. Lig ekibi Darıca Gençlerbirliği geçtiğimiz sezon 2-1 kazanarak küme düşmekten kurtulduğu Kalecik FK maçıyla alakalı “müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüs” iddiasıyla PFDK’ya sevk edildi. Aynı sebeple PFDK’ya sevk edilen o dönemin başkanı Arif Gülen şike yapmadıklarını, bazı açıklamalarının yanlış anlaşılmasından dolayı sevk edildiklerini belirterek, “PFDK’nın doğru, adaletli bir karar vermesini bekliyoruz” derken, Kulübün yeni başkanı Serdar Acarhoroz ise, “İnsanların şahsi hatalarından, gafletlerinden dolayı hiç kimse Darıca Gençlerbirliği camiasını cezalandıramaz” diye konuştu.

TFF 3. Lig ekibi Darıca Gençlerbirliği, geçtiğimiz sezonun son haftasında Kalecik FK’yi 2-1 yenerek Kızılcabölükspor’un 1 puan önünde ligde kalmıştı. Müsabakayla alakalı kulübün o dönemki başkanı Arif Gülen ve Darıca Gençlerbirliği, “müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüs” iddiasıyla 23 Mart Perşembe günü PFDK’ya sevk edildi. Eski başkan Arif Gülen, 45 dakikalık bir röportajının 45 saniyelik kısmının kesilmesiyle algı oluştuğunu ve sözlerinin yanlış anlaşılmasından dolayı böyle bir kararın çıktığını söyledi. Gülen, şaibeli bir olaya karışmadıklarını ifade ederek PFDK’nın ceza vermeyeceklerine inandığını belirtti. Öte yandan, Darıca Gençlerbirliği Başkanı Serdar Acarhoroz da kulübün PFDK’ya sevki üzerine basın açıklaması yaptı. Acarhoroz, “Darıca camiası çok büyük bir camiadır, yüz yıllık bir camiadır. İnsanların yaptığı şahsi hatalarından, şahsi gafletlerinden dolayı hiç kimse Darıca Gençlerbirliği camiasını cezalandıramaz” dedi.

“PFDK’NIN DOĞRU, ADALETLİ BİR KARAR VERMESİNİ BEKLİYORUZ”

Şaibeli bir olaya karışmadıklarını, rakip kulüp başkanına söylediği sözlerin tehdit gibi algılanmasından dolayı bir şüphenin ortaya çıktığını belirten eski başkan Arif Gülen, “Süreci aslında takip ediyorduk bildiğimiz bir süreçti. Anormal bir durum yok. Sadece gündemde şike cümlesi, şike kelimesi çok geçti. Biz yaklaşık bir buçuk ay önce Etik Kurulu’na gerekli ifadelerimizi vermiştik. Bugün de gerekli ifadelerimizi verdik. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulumuz en adaletli ve en doğru kararı verecektir. Bilmeyenler için şunu söylemem lazım; ben temiz futbol için mücadele ettim. Ben siyasi baskıların, maddi ve manevi baskıların, kanun dışı baskıların etkisinde kalmaması için bizimle ilgili hiçbir iddiası olmayan futbol takımının başkanına, ‘Hakkınızda basında çıkan böyle şeyler var. Bakın paralar havada uçuşuyor. Bir milyonluk haber var. Benim takımıma ben sahip çıkıyorum, sen de lütfen kendi takımına sahip çık. Bu teşvik primleri vs. bizim mücadele ettiğimiz bir konu. Bu konularla muhatap olmayalım’ dedim. Sanıyorum bu sözlerim benim baskı yaptığım ya da tehdit ettiğim şeklinde yorumlandı. Sanıyorum böyle bir iddiayla PFDK’ya sevk edildik. Bunun asıl çıkış yolu da; ben bir internet televizyonunda aslında konusu eski dönemin futbolcularıyla ilgili aramızda bir prim anlaşmazlığını anlatırken tansiyonumuzun yükselmesinden oldu. O günlerde biz zor şartlarda, tabiri caizse baskılar yaparak takımımızı temiz futbol adına ayakta tuttuk. 45 dakikalık bir röportajın 45 saniye bile olmayan yerlerinden cımbızlanarak böyle bir iddianın, algının oluşturulması ve Etik Kurulu’nunda maalesef bunun etkisi altında bizi PFDK’ya sevk etmesi çok anlaşılır değil. Fakat PFDK’nın doğru, adaletli kararı vermesini bekliyoruz, vereceğine de inanıyoruz. Ne Darıca Gençlerbirliği ne de beş yıl kulüp başkanlığı yapmış Arif Gülen böyle şeylere tenezzül etmez. TFF’de yaptığımız konuşmalar kayıttadır. TFF’nin genel kurulunda yaptığımız konuşmalar viral olmuştur. Biz temiz futbol için elimizden geleni yapıyoruz. Üst ligdeki takımları kurtarmak için ya da oradaki baskıları hafifletmek için ne TFF’nin ne de PFDK’nın alt ligdeki takımları vereceği yanlış kararlarla ezmeyeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız