Güncel

SİZİN İÇİN EN DOĞRU YER!

Kocaeli’de farkındalık atölyesi çok ses getirecek.

24 Temmuz 2023 Saat: 21:58
SİZİN İÇİN EN DOĞRU YER!
SİZİN İÇİN EN DOĞRU YER!

Kocaeli’de farkındalık atölyesi çok ses getirecek.

HABER: FEYZA BİLGE SERTEL

Neslihan Sevinç ve Tuba Yılmaz’ın ortaklaşa kurduğu TuNes Farkındalık atölyesi 7’den 70’e herkesin ihtiyacı olan motivasyonu ve özveriyi artıracak. İyileştiren oyunlar, eğitsel oyunlar, oyun tasarım atölyesi, oyunperest atölyeler, kurumsal mentorlük adı altında birden fazla atölyeyi bünyesinde bulunduran TuNes Kocaeli’de bir ilki gerçekleştirmeye emin adımlarla yürüyor.

İzmit merkezde kurulan TuNes Farkındalık Atölyesi çok hoşunuza gidecek. Çocuklarınızda gördüğünüz problemleri ya da geliştirmek istediğiniz özelliklerini TuNes’te çözebilirsiniz. Çocuklarınız içeride uzman kişiler tarafından eğitim alırken siz de kafeteryasında kahvenizi içebilir, gelen veliler ile tanışıp sohbet edebilirsiniz. Ulaşımı kolay olan TuNes’te çocuklarınızı emanet edebilir ve gözünüz arkada kalmayacaktır.

Gelin hep beraber TuNes’in detaylarını Neslihan Sevinç’ten dinleyelim…

‘’Günümüz çocuklarının biliyoruz ki bir çoğunun problemi var biz de bu problemleri oyunlarla birlikte iyileştirmek istiyoruz. En ufak bir şeyde pedolog, psikolog, ilaçlar hep böyle tedavi yöntemlerine gidiliyor. Biz bunları tamamen oyunlar üzerinden yapıyoruz.

 

  1. Atöyle Programımız; İYİLEŞTİREN OYUNLAR ATÖLYESİ

 Biz bu atölye oyunumuzda tamamen duygulara yönelik çalışıyoruz. Özgüven, sevgi, motivasyon, iletişim ve olumsuz duyguları pekiştirmeyi hedefledik, ama olumlu duyguları artırmıyoruz. Neden çocuk sevmeyi biliyorsa sevmenin ne demek olduğunu bilmesin. 7’den 70’e biz bütün duygulara çalışıyoruz.  Yaş sınırımız 2 yaştan itibaren başlıyor. Gelen danışmanlarımız bireysel olarak katılım sağlıyor. Biz onlarla bir grup oluşturup daha verimli hale getiriyoruz. Bir seansımız 1 saat 10 dakika sürüyor.

 

  1. Eğitsel Oyunlar Atölyesi;

 Yine aynı şekilde 2 yaştan itibaren başlıyor. Bu atölyemizde temalarımız var, analetik ve kritik düşünme, fen ve doğa, tarihe yolculuk, anlat bakalım bu temalarımızla oyunlarla çocuklarımıza daha iyi aktarım yapabiliyoruz. Burada eğlenerek öğrenmiş oluyorlar. Hem zekalarında daha kalıcı hale gelmiş oluyor.

 

  1. Oyun Tasarı  Atölyesi;

2 yaştan başlayan çocuklarımız hem oyuncu olsun hemde oyunları üreten kişi olsun. Çocuklara oyun elementlerini, oyun mekaniklerini öğretip artık kendi oyunlarını tasarlayacak hale getiriyoruz. Grup arkadaşları ile birlikte daha önce hiç keşfi yapılmamış, hiç oynanmamış bir oyun üretliyorlar sonra o oyunu hem anlatıyorlar hem de oynuyorlar. Bu oyunda hayalgüçlerini de geliştirme, düşüncelerini ve kendilerini ifade etmeyi artırmış oluyoruz.

 

  1. Oyun Perest Atölyemiz;

Anne-çocuk oyun gruplarının olduğu ancak biz çalışan anneleri de gözeterek büyüğü ve çocuk olarak adlandırıyoruz. Anne-baba-çocuk oyun grubu, babane-çocuk oyun grubu, ananesi ya da dedesi-oyun grubu olarak daha geniş kapsama ulaşıyoruz. Belli temalarımız var bu temalarla yola çıkarak oyunumuzu gerçekleştiriyoruz. Bazen doğa da bazen ritim aletleriyle, bazende mini havuzlarda atölyemizi kullanıyoruz. 1 yaştan başlayan oyun atölyemiz birkaç ailenin bir arada olduğu eğlence ve öğretici atöylemiz aktif.

 

  1. Mentöllük;

Kocaeli’de bir ilk olan Oyun Perest Projesini başlatmak istiyoruz. Oyun kitlerimiz var, öğretmen eğitimlerimiz var, seminerlere gidiyoruz. Öğretmenlere eğitimle öğretme seminerleri verelim, Aileleri oyunlara dahil edelim, çocuklara da ayda 3 kere atölye grubu yapalım dediğimiz projemiz. Kocaeli’de her okula ulaşmayı hedefliyoruz.

 

  1. Oyun Kitlerimiz;

 Meteryellerimizle okullara gidip kendi oyuncaklarımızı tasarlıyoruz. Böylelikle kendi hayal güçlerini geliştirmiş oluyorlar. Öğretmenlerimiz ile birlikte grup olarak çalışmayı hayal güçlerine bırakıyoruz. 1 saat 10 dakika boyunca gittiğimiz okul bizden hizmet almış oluyor. Atölyemizi yapıp kurumdan ayrılıyoruz.

 

  1. Çalışma Hayatında Kendini Keşfet;

 Şirketler, fabrikalar, Kamu kuruluşlarında, özel kurumlarda kendini çalışma hayatında keşfet atölyemizde, çalışam hayatının o ritününden çıkartacak, motivasyonunu artırtacak, kendi alanında daha iyi olabilecekleri bir seminer veriyoruz. Biz kurumlara giderek onlarla iş birliği yapıyoruz.’’

 

TuNes’te anlatmayla bitmeyecek eğitimlerin çocuklarınızı ve kendinizin problemlerini çözmek için iletişim kurmayı unutmayalım.

 

TUNES FARKINDALIK ATÖLYESİ

0262 502 02 41

544 330 81 50

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız