Güncel

"Sorunun temelinde samimiyetsizlik vardır, güvensizlik vardır."

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, haftalık basın toplantısı gerçekleştirdi.

20 Kasım 2020 Saat: 16:07
Sorunun temelinde samimiyetsizlik vardır, güvensizlik vardır.
"Sorunun temelinde samimiyetsizlik vardır, güvensizlik vardır."

Ata Baran SANCAR

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, haftalık olağan basın toplantısı gerçekleştirdi. Hedefinde İktidar ve iktidarın yaptığı yanlışlar vardı. Ayrıca muhalefete de tavrı sertti.

 

“Vatandaşın yine tek suçlu gibi gösterildiği bir noktadayız.”
Zafer mutlu konuşmasında, “Pandemi sürecinin en kritik günlerini yaşıyoruz. Diğer ülkelere nazaran nüfusunun çok büyük bir kısmının şehirlerarası hareketliliği yüksek olan ülkemizde sonbahar çetin geçiyor. Nüfusu bize yakın ülkelerde günlük 30 bin’li 40 bin’li vaka sayıları görüldü. Son günlerde ülkemizdeki verilerin tartışıldığı ve vatandaşın yine tek suçlu gibi gösterildiği bir noktadayız.” açıklamasında bulundu.

“Doktorlar artık 10 binli rakamlara itiraz etmiyor.
Başkan konuşmasının devamında, “Okulların uzaktan eğitime geçmesini, sokağa çıkma yasağını, kapalı mekanlar için düzenleme yapılmasını anlayabiliriz. Ama kamu idaresi bu tür tedbirlerden önce iki konuda ciddiyet ve samimiyet göstermek zorundadır. Öncelikle vaka sayılarının, ölüm oranlarının vatandaşın kafasında şüphe uyandırmayacak şekilde şeffaf ve doğru bir biçimde açıklanmalıdır. Televizyon programlarında halka açık biçimde 10 binli rakamlara varan açıklamalar karşısında itiraz eden hiçbir hekim ve bilim kurulu üyesi kalmamışken vatandaştan ciddiyet ve dikkat beklemek zor hale gelir. Gerçek rakamların açıklanmasının ne tür sakıncası olabilir, diye düşünüyorum.” Dedi.

“Her akşam yüzlerce kişilik miting gibi kongreler canlı yayınlanıyor.”
Daha önemlisi, maske, temizlik ve mesafe ile sürekli sorumluluğun ve pandeminin faturasını kestiğimiz vatandaşımız, “cahil, eğitimsiz ve bilinçsiz vatandaş” algısı ile suçlanan halkımız, her akşam televizyonlarını açtığında iktidar partisinin yüzlerce kişilik miting gibi kongrelerini canlı yayınlarda izlemektedir.

"Bütçe gelirlerinin hatırı sayılır rakamlarını “Faiz gelirleri” ve “para cezaları” oluşturuyor."
Yeni gelen faiz ve ekonominin gidişine de değinen Başkan, “Gelecek yılın bütçesi konuşuluyor. Bütçe gelirlerinin hatırı sayılır rakamlarını “Faiz gelirleri” ve “para cezaları” oluşturuyor. Pandeminin maliyetini üstlenen ve şu kış koşullarında yaşam mücadelesi veren insanlarımıza bu toplanan 6 milyarlık faiz ve ceza kazancınızı dağıtmayı düşünmüyor musunuz. Bütün dünyada faizler “sıfır” düzeyindeyken Türkiye de hala “faiz lobisi” şikayeti edenlerin ekonomiyi ve bütçeyi faizlerle denkleştirmeye çalıştıklarını görüyoruz.” Dedi.

"Sorunun temelinde samimiyetsizlik vardır, güvensizlik vardır."

Adalete ve reformlar konusunda konuşan Mutlu, “Ne zaman adalet ve kalkınma vaadinde bulunsalar eski tas eski hamam düzenine dönüyorlar. Artık milletin bu iktidarla adalette de, ekonomide de, eğitimde de bir reforma ve değişime zerre kadar inancı kalmamıştır. Çünkü sorunun temelinde samimiyetsizlik vardır, güvensizlik vardır. İnsanın damadının bile güvenini kaybettiği yerde kimleri inandıracağını düşünmesi gerekmez mi? Artık sorunun temelinde israf var, kibir var, samimiyetsizlik var. Devlet imkanlarının kullanılmasında zerre kadar tasarruf etmeyenlerin millet söz konusu olunca vergi, faiz ve ceza akıllarına geliyor. Artık uyarı bile yapmadan bir pazar sandıkta cevabını verecek ve şimdi “ TMM mı” diyecek” dedi.

"Ne zamandır sesini duymadığımız milletvekilleri sesini yükseltiyor."

Basın açıklamasından sonra sorulara cevap veren Başkan, Kartepe'deki lastik yakma fabrikası'nın teşvik alması ile ilgili, "Bu konuda yeni lastik atık tesisi kurulması yönünde polemikler var. İktidar reddediyor, Uzun süredir sesini duymadığımız muhalefer milletvekilleri sesini yükseltiyor. Milletin zararına olabilecek, sağlını riske atacak her türlü tesisin şehrin uzağına taşınması gerekiyor. Hiç bir gelişmiş ülkede halkın sağlığını tehlikeye atacak tesise izin verilmiyor. Biz bu noktaya geldik. İktidar kararlı bir tutun sergileyememektedir." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız