Güncel

Sözleşmeler imzalandı

Kartepe’nin önemli gelir kaynaklarından olan Turizm için büyük bir adım atıldı. Çok sayıda macera parkı farklı konumlara taşınacak.

11 Şubat 2022 Saat: 21:40
Sözleşmeler imzalandı
Sözleşmeler imzalandı

Ata Baran SANCAR

Kartepe Turizm açısından Kocaeli’nin bel kemiği konumunda yer alıyor. İlçenin ana gelir kaynaklarından olan turizm, özellikle Maşukiye Mahellesi’nde yoğunlaşmış durumda. Kış aylarından kayak yapmak için gelen turistler olsa da yılın tüm zamanı işletilen sadece ATV-UTV Safari ve Macera parkları mevcut. Bu işletmeler Maşukiye’nin neredeyse merkezinde, Alabalık tesislerinde olduğu için gürültü kirliliği ve trafik mahalle sakinleri için büyün bir sorun. Kartepe Belediyesi bu problemi kökten çözmek için önemli bir attı.

“YENİ UYGULAMARIN YAPILMASINI ENGELLEYECEĞİZ”

Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman ve Kartepe Turizm Geliştirme ve Kalkındırma Kooperatifi arasında yapılan sözleşme ile birlikte Macera ve Safari parkları Güzelbahçe Mesire Alanına taşınarak olumsuz koşullar sıfıra indirilecek. Başkan Kocaman yaptığı açıklamada, “bu sözleşme ile Güzelbahçe Mesire Alanı dışında artık bu faaliyetlerin tamamını sonlandırarak yeni uygulamaların yapılmasınıda engellemiş olacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız