koto 30
ali yıldırım sezer
koto bayram 1
ORHAN BOZKURT 2
sağ4

Güncel

Sözümüzün Arkasındayız

İlk yarının değerlendirmesi ve kulüple ilgili son durum hakkından bilgi veren Kocaelispor başkanı Hüseyin Üzülmez “14 milyon TL borç ödediklerini ifade etti

23 Aralık 2019 Saat: 14:29
Sözümüzün Arkasındayız
Sözümüzün Arkasındayız

Kocaelispor Başkanı Hüseyin Üzülmez ve yönetimi, düzenledikleri basın toplantısı ile Kocaelispor’un mevcut durumunu ve ilk yarıyı da değerlendirmesini yaptı. Üzülmez yatığı açıklamada, ilk günden itibaren ilk işin transfer tahtasının açılması olduğunu ifade ederek, “Kocaelispor’un transfer tahtasının açılmasından bu yana başka bir görev biçmedik. Burada hem kamuoyunun bizlere vermiş olduğu destek, beklentinin yüksekliği, en önemlisi de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ın Kocaelispor’umuzun önünü açan mücadelesi. Bizlere o büyük desteği olmasa bugün bu şartlarda olma olasılığımız çok düşük olurdu.  Elbette bu teşekkürü fazlasıyla sayın başkanımız hak ediyor. Yönetici arkadaşlarımızın birazcık maddi manevi mücadelelerine fedakarlıklarına dikkat çekmemiz gerek düşünüyorum. Büyükşehir Belediye başkanımız bizi transfer tahtası açılışına vermiş olduğu katkı olmasa burada olmayabilirdik. Bu kulüp yapmış olduğu transferlerle, tesis yatırımlarıyla, primleriyle, deplasman yatırımlarıyla, bir önceki yönetiminin primlerini dahi ödeyen büyük bir manevi mücadelenin yanında büyük bir maddi kaynak oluşturan bir yönetimiz” dedi. 

TEŞEKKÜR ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın katkıları ile 10 milyon TL’ni üzerinde bir kaynak yaratıldığını ifade den üzülmez, “Borç vermesiyle, reklamlarla, dostlarıyla ilişki içerisinde olan kurumlarıyla çalışarak 10 milyon TL’nin üstünde bulunan paranın bir kısmını bağış yapan bir kısmını borç olarak veren birisidir. Bundan sonra Kocaelispor’da görev yapacak insanlar için de önemli bir konu olduğunun altını çizmek istiyorum. Kamu görevlisi memuru gibi yönetim kurulu olarak değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Çok önemli problemlerimiz olabilir, kamuoyunda sevilmeyebilir ama yiğidi öldürelim hakkını verelim diye bir söz vardır. Yönetim kurulunun da motive edilmeye desteklenmeye ihtiyacı olduğunu söylemek istiyorum. İlçe belediye başkanlarımıza milletvekillerimize 4 siyasi partimizin il başkanlarına kentimizin önemli sanayi ve ticari kuruluşlarına özellikle bu ekonomik destek için teşekkür ediyorum. Takımımızın kuruluşunda, transfer tahtasının açılışına uğraşırken, Engin Korukır hocamıza ve yardımcılarına teşekkür ediyorum. Amaç Kocaelispor’du ama bazen böyle olabiliyor. Hocamızla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Ama o günden bugüne 7 maç üst üste kazanarak bunun mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ

Kocaelispor’u Süper Lig’e taşıyan yönetim olarak anılmak istediklerini belirten Üzülmez, “Sütten ağzı yanmış yoğurdu üfleyerek yiyen, transferler yapamayan bir takımın taraftarının sıkıntılarını anlayarak ve bir daha bu sıkıntıları yaşatmayacak, gelecek anlamda da bu sıkıntıları tekrardan gün yüzüne getirmeyecek, ekonomik sıkıntıyla uğraştıracak hiçbir faaliyetin içerisinde değiliz. Belki 5 yıl 3 yıl öncesinin transfer ve ticari borçlarını hatta bir önceki yönetiminin, maç başları ödemesi, primleri, geçmiş dönem ticari ve transfer borçları dahi ödeyen bir yönetimiz. Bu yönetimi Kocaelispor’un arkasından konuşturacak bir şey olamayacağının altını çiziyorum. Kocaelispor’u düzlüğe çıkarmış ve Kocaelispor’u Süper Lig’e taşıyan yönetim olarak anılmak istiyoruz. Amacımız da bu. Bu sözümüzün de daima arkasında olacağız.” şeklinde konuştu.

ALACAKLARI ANLATTI

Kocaelisporlu futbolcular ile ilgili yapılan görüşmeler hakkında bilgi veren Üzülmez; “Takımımız açık ara lider ama futbol kulüpleri sezon başında Engin Hocamızın verdiği raporlar doğrultusunda transferler yaptık. Oynarlarsa daha çok para anlaşmadı yapmıştık. Katkıyı yapan oyuncular ise çatır çatır parasını aldı, verdiği taahhüttü yerine getiremeyenler, kadro dışı kalanlar da sadece karnını doyurdu. Yakup’la yaptığımız transferde verdiğimiz parayı burada söylesem Yakup’a hakaret sayarım. Yakup en az 25 gol starsa 100 bin TL daha alacak. Bunları yapamazsa bu paraları alamayacak. Semih belki de alacağı primlerden daha az bir parayla hizmet ediyor. Evet ilk yarıda beklenen performansı veremeyen Feridun yine performanslara dayalı olduğu için bugün almış olduğu bedel tamamen performansa dayalıdır. Rakamlar kamuoyunda gezdiği gibi abartılı değil biz şampiyonluğa ulaşır bütün maçları alırsak ki hiçbir futbolcumuzun alacağı yok. Primlerle çok güzel para kazanacaklar bizi şampiyon yapsınlar. Gelsinler maçı alsınlar bu şehri sevindirsinler primlerini alsınlar. Oynarsa hakkedecek hak ettiğini alacak” dedi 

REKABETÇİ KALİTELİ

Üzülmez, “Kocaelispor sezonu büyük bir başarı ile bitirdi. Bir maraton daha var ve biz şampiyonluğu hissederek önümüzdeki sezon bir yapılanmaya girmeyi düşünüyoruz. Bazen sakatlık ve cezalı durumlarda bazen sıkıntı yaşadığımızı gördünüz. Dolayısıyla bu yolda hiçbir sıkıntıya mahal vermeden ilerlemek istiyorsak kulübemizin de rekabetçi kaliteli olmasını istedik. Elimizin çok daha güçlü ve pazarlık gücü yüksek oldu. Neden, çünkü liglerde bütün futbolcular birbirleriyle sıkı fıkı ve arkadaş. Kocaelispor ödeyebileceği parasını veriyor ve sözünü tutuyor. Bunu biliyorlar. Primler, paralar veriliyor. Bu güveni sağlamak bizim elimizi güçlendiriyor. Stadımız dolu taraftarlarımız geliyor. Bu görüntü de futbolcuyu takımımıza çekiyor bu da elimizi güçlendiren başka bir nokta” dedi. 

HER ŞEY YOLUNDA

Başkan Üzülmez şöyle devam etti: ‘’Yeni bir sayfa açalım dedik bizim evladımız dedik, tekrar hırslanarak başlar dedik. 0 maliyete yakın bir maliyetle oynarsa parasını alacak şekilde transfer ettik. Doğan’ın otobüse binmesinden, tesislerde yatmaktan ve yemek yemekten başka bir maliyeti olmayacak bir futbolcudur. 2 futbolcu daha transfer ettik. 16 maçta oynaması ve performansa dayalı oynayacak. Maç başı parayla aldık. Komik rakamlar. Kocaelispor’u borçlandıracak hiçbir durumun içinde olmayacağımızı tekrar söylüyorum. Bir dosya var Murat Hacıoğlu’nun bir dosyası daha çıkmış hukuki girişimleri avukatımız yaptı dosya sonuçlandı ya da sonuçlanmak üzere. Hacıoğlu bizimle hiç oturup net konuşmadı ama kuruşu kuruşuna aldı. Böyle bir durum var. Çok şükür her şey yolunda.” Üzülmez son olarak şunları söyledi: “14 milyon civarı bir borç ödedik. Tahir beyin de bağışları, verdiği borçlar tamamı önceki yönetimin borçlarına gitti. Birinci amacımız otoparkları Kocaelispor’u kurumsal olarak işletebilmesi. Evet Perşembe Pazarı artık paralı olacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız