koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

Su Taşkınlarının Önlenmesi Hedefleniyor

Körfez ilçesi Çıraklı Mahallesi ile Derince ilçesi Çavuşlu Mahallesi arasındaki bağlantı yolu üzerine inşa edilen köprü, açılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

22 Aralık 2019 Saat: 12:42
Su Taşkınlarının Önlenmesi Hedefleniyor
Su Taşkınlarının Önlenmesi Hedefleniyor

Şehir merkezlerindeki ulaşım projelerine önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, merkez dışındaki kırsal alanlarda yaşayan vatandaşların ulaşımlarını rahatlatacak projeleri hayata geçiriyor. Bu doğrultuda Körfez ilçesi Çıraklı Mahallesi ile Derince ilçesi Çavuşlu Mahallesi arasındaki bağlantı yolu üzerinde bulunan köprü yenilendi. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından inşa edilen köprü ile bölgede yaşayan vatandaşların ulaşım konforu arttırılmış oldu.

 

33 METRE UZUNLUĞUNDA 11 METRE GENİŞLİĞİNDE

Proje çalışmaları kapsamında dere yatağının taban kısmına ıslah betonu atıldı. Derenin iki yakasına taş duvar inşa edildi. Köprü kenar ayaklarının beton arma imalatı gerçekleştirildi. Köprünün ve derenin yan taraflarına, yaya ve oto korkuluk imalatları yapıldı. Proje çalışmalarında köprü ayakları üzerine 11 adet kiriş yerleştirildi. Eskisine göre daha modern bir görünüme sahip olan köprü, 33 metre uzunluğa ve 11 metre genişlikte vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

 

SU TAŞKINLARININ ÖNLENMESİ HEDEFLENİYOR

Dar dere yatağının genişlemesi için yapılan çalışmalar kapsamında, dere üzerinde bulunan eski köprü yıkılarak yenisi inşa edildi. Köprünün bulunduğu dere yatağı genişletilerek 32,5 metreye çıkarıldı. Dere yatağı genişletmesinde bölgede oluşabilecek sel ve su taşkınlarının önlenmesi hedefleniyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız