koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

TAHİR BÜYÜKAKIN “Bana yazıklar olsun”

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı’nın evinin önünde çöpten yemek toplayan bir kişinin fotoğrafını çekip paylaşmasıyla başlayan polemikte sert konuştu.

23 Eylül 2020 Saat: 14:35
TAHİR BÜYÜKAKIN “Bana yazıklar olsun”
TAHİR BÜYÜKAKIN “Bana yazıklar olsun”

Yürüyüş Yolu’nun yeniden yapımıyla ilgili proje toplantısında, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı tarafından sosyal medyada gündeme getirilen ve Büyükakın’ın evinin önündeki çöp konteynerinden ekmek topladığı ileri sürülen fotoğrafa yönelik tartışmada tansiyon yükseldi. Bir soru üzerine oldukça sinirlenen Büyükakın, “Ben bu kentin belediye başkanıyım. Kentte bir kişi aç kaldığı için çöpten ekmek topluyorsa bana yazıklar olsun. Ancak niyetleri samimi ise o fotoğrafı bana atsalardı. Ya da ekmek verselerdi. Sonra zafer sarhoşu oldukları kendi belediyeleri var. Onları devreye soksalardı. Sadece siyaset yaptıkları için onlara yazıklar olsun” dedi.


SAMİMİ DEĞİLLER
Büyükakın oldukça sert bir tonda gerçekleştirdiği konuşmasında, “Bizim inancımıza göre bir yerin yöneticisi orada aç yatan varsa cehennemliktir. Sokakta ekmek arayan birisi var ve bunun üzerinden siyaset yapılıyor. Söze gelince biz çoğu şeyi destekliyoruz diyorlar ama genel bir itibarsızlaştırma çalışması var. Bunun farkındayız. Varsa, samimiyetlilerse, ben o adamı bulamadıysam bana yazıklar olsun ama bu yaptıklarınızı siyasete alet ettiyseniz size yazıklar olsun.


ARTIK HAZMETSİNLER
Belediye başkanlığı koltuğuna bugüne kadar çok sayıda kişinin oturduğunu sözlerine ekleyen Tahir Büyükakın, “Bu koltuğa oturanlardan yaşayanlardan çok toprağın altındakiler daha fazla. Ben ileride Allah’a vereceğim hesaptan korkuyorum. Bu koltuklar kimsenin mülkü değil. CHP’li arkadaşlarımızda bu vatandaşların beni Büyükşehir Belediye Başkanı yapmalarını artık hazmetsinler ve bu tür konuları siyaset malzemesi yapmasınlar. Oradaki satılık yazısından anladım ki o eski bir fotoğraf. Ben bunu fark ettiğimde gerçekten çok üzüldüm”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız