Güncel

Tarihi belli oldu!

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü’nün hakkındaki rüşvet iddialarının mahkemesi 2 Aralık 2021 tarihinde görülmeye başlanacak

4 Haziran 2021 Saat: 13:55
Tarihi belli oldu!
Tarihi belli oldu!

MHP Kocaeli İl Sekreteri İzzet Erdem ile oteline ruhsat aldırmak için MHP İl Başkanı Aydın Ünlü kanalıyla işini çözdürmeye çalışan ancak çözdüremediği gibi 30 bin lira parasını da geri alamadığını iddia eden Bahadır Bostancı isimli şahsın görüşme kaydı geçtiğimiz yıl sosyal paylaşım sitelerine düşmüş ancak Ünlü, bu videonun montaj olduğu iddia etmişti. Skandalın ortaya çıkmasıyla birlikte Erdem görevinden alınırken Ünlü, partisi tarafından korunmuştu.

ERDEM, BOSTANCI’YI DOĞRULADI

Bu olayın ardından Bahadır Bostancı, Kocaeli Adalet Sarayı’na giderek şikayetçi oldu. Görevden alınan Erdem, daha sonra Ünlü’nün aleyhine ifade vermiş, Bahadır Bostancı’nın iddialarının doğru olduğunu belirtmişti. Geçtiğimiz aylarda uzlaşma bürosuna giden dosyada taraflar uzlaşmak istememişti.

AĞIR CEZADA GÖRÜLECEKTİ

Cumhuriyet Savcısı’nın, Ünlü ve Erdem’in dolandırıcılık suçlamasıyla dosyanın kabul edilmesine karar verdiği belirtildi. 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görüşmesi kararlaştırılan davada, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve eski İl Sekreteri İzzet Erdem sanık olarak yargılanacaktı. Herkes mahkeme gününü beklerken geçtiğimiz Kasım ayında flaş bir gelişme yaşanmış, Mahkeme, Ünlü ve Erdem’in rüşvet davasının suç vasfının nitelikli dolandırıcılık kapsamına girdiği yönünde karar vererek dosyayı nöbetçi ağır ceza ağır ceza mahkemesine gönderdi.

İKİ MAHKEME ARASINDA UYUŞMAZLIK

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde incelenen dosya ile ilgili görevsizlik kararı verildi. Dosyanın kendi alanlarında olmadığını ifade eden Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı 2. Asliye Ceza Mahkemesine gönderdi. İki mahkeme arasındaki uyuşmazlık nedeniyle dosyaya ile ilgili dava henüz başlamadı.

2 ARALIK

Dosyaya hangi davanın bakacağının belirlenmesi üzerine dosya geçtiğimiz günlerde SakaryaBölge Adliye Mahkemesine gönderildi. Pandemi nedeniyle ağır işleyen süreçte 5 ay sonra karar çıktı. Davaya Asliye Ceza Mahkemesi’nin bakması kesinleşti. Kocaeli 2. Asliye Ceza Mahkemesi de çıkan karara istinaden duruşma gününü belirledi. Söz konusu davanın ilk duruşması 2 Aralık 2021 tarihinde saat 14.00’te gerçekleştirilecek. Duruşmaya Bahadır Bostancı şikayetçi, Aydın Ünlü ile İzzet Erdem sanık olarak katılacak

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız