Güncel

Taşköprülüler, Manav adaylarına destek sözü verdi

Kocaeli genelinde kalabalık nüfusa sahip olmalarına rağmen yıllardır yönetimde söz sahibi olmak isteyen ama bunu başaramayan Taşköprülüler, CHP’nin Körfez Belediye Başkan adayı Tayfun Balıkçı’yı görkemli bir törenle karşıladıl

13 Şubat 2024 Saat: 21:56
Taşköprülüler, Manav adaylarına destek sözü verdi
Taşköprülüler, Manav adaylarına destek sözü verdi

CHP ekibi seçim takvimi başladığı günden bu yana hiç olmadıkları kadar birlik ve beraberlik içinde Kocaeli Taşköprülüler Derneği’nin ziyaret programına katıldılar. Ekip içinde, Kocaeli Milletvekili Harun Yıldız, Körfez İlçe Başkanı Gülseren Solmaz Altunal, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atasoy Bilgin, Körfez Belediye Başkan adayı Tayfun Balıkçı, Kocaeli eski Milletvekili ve İzmit eski Belediye Başkanı Hikmet Erenkaya, Körfez İlçe eski Başkanı Bülent Yıldız, CHP SKM Başkanı Tuğman Kayalı, Körfez Belediye Meclis Üyesi Erkan Uygun, Körfez Bağımsız Milletvekili Fevzi Canbaz, İYİ Parti eski İl Başkan Yardımcısı Güner Çiçekli, ilçe yönetimi ve teşkilat yönetimi yer aldı.

Kalabalık gurupla gelen CHP ekibi, yine kalabalık olarak hazırlanan Kocaeli Taşköprülüler Derneği Yönetimi, dernek başkanı Yasin Sönmez ve üyeler tarafından meşale yakılarak, sloganlarla karşılandı. Alkışlarla derneğe gelen Tayfun Balıkçı ve konuklar, “İşte Tayfun, işte başkan” sloganlarıyla karşılanırken, konuklara mancarlı pide ve tatlı ikram edildi.

“Adam gibi arkasında duracağız”

Dernek Başkanı Yasin Sönmez, selamlama konuşmasında bir manav adayın belediye başkanlığı için yola çıkmasından mutluluk duyduklarını ve başarılar dilediklerini söyleyerek, “Yıllarca yerli aday dedik durduk, işte size yerli aday. Yeni Yalı halkı, manavlar artık gerekeni yapın. Tayfun abinin adam gibi arkasında duracağız. Bu kalabalık içinde söz veriyoruz, yanında duracağız. Kellemizi kesseler de yanında duracağız. Tayfun Balıkçı adı açıklanınca bize birinci sıra teklifleri gelmeye başladı, ama biz söz verdik ve geri adım atmayacak, yanında olacağız” dedi.

Alkışlarla karşılanan bu konuşmadan sonra Hikmet Erenkaya söz aldı ve salondaki coşkulu kalabalığı görünce Tayfun Balıkçı’nın seçimi alacağını anladığını söyledi ve tecrübelerini emrine vermeye hazır olduğunu söyledi.

“Kocaeli’nin ışığını söndürdüler”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atasoy Bilgin’de konuşmasında kendisine ve Tayfun Balıkçı’ya destek isteyerek, “Kocaeli’nin ışığını söndürdüler, Kocaelispor’u yok ettiler. Bu kent İstanbul’la, Antalya’yla yarışıyordu, şimdi sıralamadaki yeri bile belli değil. D-100 karayoluna bir şerit yol dahi ekleyemediler. Büyükşehir ve Körfez’de seçimi alacağız” dedi,

“Bu gidişle ustalık dönemi 100 yıl sürecek”

Salonda bulunan kalabalığın coşkulu alkışı ve sloganlarıyla söz alan Körfez Belediye Başkan adayı Tayfun Balıkçı, belediyenin borç batağı içinde olduğunu hatırlatarak, “ilçenin arsalarını borç karşılığında SGK’ya ve Milli Emlak’a verdiler. Şimdi belediye yine borç içinde. Belediyenin gelir kaynakları vardı, yok edildiler. Çıraklık döneminin bittiğini, ustalık dönemine geçtiğini söylüyor. Şener Söğüt ilçe başkanlığı, meclis üyeliği, belediye başkan yardımcılığı yaptı ama halen çıraklık döneminde olduğunu söylüyor. Bu gidişle ustalık dönemine ulaşması için100 yıl gerekecek” dedi.
Kocaeli Milletvekili ise konuşmasına, “Bizden kimseye şans tanınmıyor dediniz, alın size yerli aday, Tayfun Balıkçı’ya sahip çıkın. Bunlar bir dönem renkli asfalt yaptık dediler, asfaltı gören olmadı ama faturaları var. Meclis üyesi tel örgüleri alıp evine çit yaptı. İstifa ettirdiler ama bu şahsın boş iş yerine halen kira ödüyorlar. Yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor, 6 Şubat depreminde 50 bin kişi öldü diyiyorlardı, 130 bin kişinin hayatını kaybettiğini itiraf ettiler” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız