Ekonomi

Ticaret Bakan Yardımcısı Ağar: Kocaeli, Türk sanayisinin kalbi

Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, Kocaeli Sanayi Odası meclis toplantısında yaptığı konuşmada, “Kocaeli 2023 yılında bugüne kadar yaptığı 14,5 milyar dolarlık ihracatı ile Türk sanayisinin kalbi konumunda” dedi

19 Temmuz 2023 Saat: 16:48
Ticaret Bakan Yardımcısı Ağar: Kocaeli, Türk sanayisinin kalbi
Ticaret Bakan Yardımcısı Ağar: Kocaeli, Türk sanayisinin kalbi

AĞAR’DAN ÖNEMLİ MESAJLAR

Kocaeli Sanayi Odası’nın (KSO) Temmuz ayı meclis toplantısı Hasan Tahsin Tuğrul başkanlığında Kocaeli Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis toplantısına Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar da katılım gösterdi. Ağar mecliste yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Ağar konuşmasında, “Önümüzdeki dönemde sizlere kulak vermeye, sizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” ifadeleri ile işbirliği çağrısı yaptı.

İSTİKRAR DÖNEMİNE GİRDİK

Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar konuşmasında şunları söyledi: “Hepimizin takip ettiği üzere pandemi sonrasında küresel ekonomik sıkıntılarını yaşarken bunun üzerine Rusya-Ukrayna savaşı yaşandı. 6 Şubat tarihinde 50 bin vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem felaketi yaşadık ve bir seçim süreci geçirdik. Beş yıllık yeni bir istikrar ve kalkınma dönemine girdik. Ekonominin son yıllardaki büyüme performansını korumayı başardığını gördük.

100 MİLYAR DOLAR MALİYET BEKLİYORUZ

Büyümeye paralel olarak birçok ekonomik göstergede depreme rağmen düzelmelerin olduğunu görüyoruz ve bu durum bizi mutlu ediyor. Ancak depremin acılarını da yaşamaya devam ediyoruz. Hükümetimiz tüm imkanları ile bölgede seferber oldu. Deprem felaketinin ekonomiye 100 milyar doları aşmasını beklediğimiz bir maliyeti var. Bu ekonomik etkiyi ülke olarak kısa sürede atlatacağımızı umuyorum.

AB İLE 200 MİLYARA ULAŞMAK İSTİYORUZ

Son 20 yılda mal ihracatımızı 7 katına çıkardık. Pazar ürün çeşitlendirilmesi yoluyla ihracatlarımızı artırmak ve firmalarımızın sürdürebilirlik ihracat faaliyetlerinin yolunu bulmalıyız. Bu kapsamda yeni dönemle 2028 ihracat ve tanıtım pazarlama planları oluşturmaya başlayacağız. Çin ile çalışma yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Avrupa Birliği ile 200 milyara ulaşan ticaret rakamımızın daha yukarıya ulaşmasını istiyoruz.

KOCAELİ 2022’DE İKİNCİ SIRADA

2028 hedeflerimize yönelik atacağımız adımlarda sanayicilerimizi merkeze koyduk. Kocaeli 2023 yılında bugüne kadar yaptığı 14,5 milyar dolarlık ihracatı ile Türk sanayisinin kalbi konumunda. Kocaeli’nin hedeflerimize ulaşma konusunda önemini biliyoruz. Kocaeli bu yıl İstanbul ve İzmir’den sonra en çok ihracat yapan ilimiz. Firmaların faaliyet yerlerine göre ihracat hesapladığımız çalışmaya göre Kocaeli 2022 yılında 24.9 milyar dolarlık ihracatı ile ikinci sırada yer aldı. Önümüzdeki dönemde sizlere kulak vermeye, sizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız