koto 30
ali yıldırım sezer
koto bayram 1
ORHAN BOZKURT 2
sağ4

Güncel

Ticaret durma noktasına geldi

Koronavirüs nedeniyle ülkemizde küçük esnaf ve KOBİ’lerin durma noktasına geldiğini belirten İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, hükümetin bir an önce harekete geçmesini istedi.

17 Mart 2020 Saat: 14:20
Ticaret durma noktasına geldi
Ticaret durma noktasına geldi

Türkiye’nin Koronavirüs nedeniyle yaşanan küresel sorun karşısında sosyal devlet anlayışı ile hareket etmesi gerektiğini belirten İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız şunları söyledi: “Koronavirüs sadece insan sağlığını değil ekonomiyi de vurdu. Ülkemizde de dünyada olduğu gibi ticaret durmak üzere. Bakanlıklarımızın korunma amaçlı olarak almış olduğu kararlar neticesinde birçok iş yeri kapandı. Bütün bunların bir ekonomik sonucu olacak. Dükkanını açamayan esnaf ve tüccar piyasa borcu, SGK, vergi ve çalıştırdığı işçinin maaşını ödeyemez hale gelecek. Açıklanacak olan ekonomi paketi işyerini iki gün açmasa evine ekmek götüremeyecek küçük esnafımızı, KOBİ’lerimizi, işe gitmediği gün aç kalacak yevmiyeci insanlarımızı ve zor durumda kalacak tüm vatandaşlarımızı mutlaka kapsamalıdır.
BORÇLAR ERTELENMELİ
Zora düşecek küçük esnaf ve KOBİ’lerin başta kamuya olan vergi borçları olmak üzere, kamu bankalarına olan kredi borçları, vergi ve sigorta primleri ödemeleri ileri bir tarihe ertelenmelidir. Sicil affı çıkarılarak krediye ulaşmaları kolaylaştırılmalıdır. Bu süre zarfında bu kişilere kamu icra takipleri yapılmamalıdır. Elektrik, su, doğal gaz, akaryakıt gibi mali yükleri ertelenmelidir. Kira ödemeleri yıl sonuna kadar ertelenmeli ve kira fiyatlarında artışa gidilmemesi sağlanmalıdır. En az altı ay geri ödemesiz kredi desteği sağlanmalıdır.
EKONOMİK AÇIDAN DÜŞÜNÜLMELİ
Hükümetimizin vatandaşlarının daha iyi bir hayat sürebilmeleri için elindeki tüm imkanları kullanan, huzur ve refahını gerçekleştiren ve teminat altına alan, çalışma hayatının kararlılık içinde gelişmesi için sosyal, iktisadî ve malî tedbirler alan ve gerektiğinde gidişata müdahale eden bir sosyal devlet anlayışı ile çalışmasını beklemekteyiz. Dünya Sağlık Örgütü’nün Koronavirüsü "Pandemi" (salgın) olarak sınıflandırdığını unutmamalı ve ülkemizde alınan önlemleri yalnızca sağlık açısından düşünerek değil, ekonomik açıdan da düşünerek arttırmalıyız.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız