ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

TİCARİ ANLAŞMA İMZALANACAK

KOGİAD Başkanı Aydın Burgul ve yöneti cuma günü Ankara Kore Büyükelçiliğine ziyarete gideceğini düzenlediği basın toplantısında duyurdu.

5 Şubat 2021 Saat: 16:52
TİCARİ ANLAŞMA İMZALANACAK
TİCARİ ANLAŞMA İMZALANACAK

Feyza Bilge SERTEL
Kocaeli Girişimci İş Adamlar Derneği (KOGİAD) Başkanı Aydın Burgul ve yönetimi 12 Şubat'ta Kore Büyükelçiliği ile imzalayacağı ticari anlaşma ve Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'ı ziyaret etmek için Ankara'ya gideceklerini dernek binasında düzenlediği basın toplantısında duyurdu. Toplantıda konuşan Başkan Burgul, "Cuma günü Ankara da yapacağımız Kore Büyükelçiliği ziyaretimiz birçok açıdan önem arz etmektedir. Tarihi, kültürel, Sosyal ve ticari açıdan birbirini bütünleyen önemi vardır. Tarihi açıdan Göktürkler ile başlayan işbirliği Hunlular ile devam ederek 1950 yılında Kore savaşında ki asil duruşumuz ile ayrılmayacak derece de pekişen tarihsel sürecimiz her gün daha da yakınlaşarak devam etmektedir. Kültürel açıdan 1950 yılında gerçekleşen savaş ortamındaki kahramanlıklarımız, Kore halkının bize gösterdiği yakın ilgi ve askerimizin kendi vatan toprağını savunur gibi kahramanca çarpışması ile yakınlaşan, iki halkın birbirini etkileşimleri bizi bugünlere getirmiş ve 1997 yılında kurulan Hyundai fabrikası ile bu birliktelik güçlenmiştir. Sosyal açıdan 1950'Ii yıllarda iki milletin yakınlaşmasının ürünü olarak, Türk insanının şehit olduğu Kore toprağını vatan toprağı saymış ve halkını da halkı olarak görmüştür. Dost Kore sanayicileri de ülkemizi kendi vatanları gibi görerek birçok yatırım projelerini güven limanı olan ülkemizde değerlendirmişlerdir. Dost iki ülke halkının Omuz omuza, elbirliği ile ortaya koyduğu ürün ile ortak payda da buluşarak sosyal hayatın içinde var olmuş ve olmaya devam edecektir."ifadelerini kullandı.
KATKI SUNDU
Burgul, "Ticari açıdan ise 1997 yılında ülkemize yapılan yatırım ile Hyundai ve birçok yan sanayii fabrikaları adeta sanayinin başkenti olan Kocaelimize ayrı bir katma değer sunmuştur" şeklinde sözüne devam eden Burgul, "Böylece ticari yatırım tercihini ülkemizden yana yaparak yerlileşmeyi dilde değil ticari sahada da göstermiştir.Bu sebepler ile Kore Büyükelçiliği ziyaretimiz bizler için çok önemlidir ve kamuoyu tarafından da biliyoruz ki önemsenmektedir. KOGİAD olarak sadece iş dünyasını değil, kentin her mahallesini, sokağını ve hanesini temsil ediyor olduğumuzu kurulduğumuz günden bugüne hissettik ve bu anlayış ile hareket ettik. Yaşadığımız pandemi süreci bizleri, kentimizi ve insanımızı ciddi manada etkilemiştir. Bütün olumsuzluklara rağmen KOGİAD mensupları olarak ticari faaliyetlerimizi sürdürme ve büyüme gayretindeyiz. Bizim büyümemiz ve reel sektörde emek ortaya koymamız kent ve insanının refahı ve zenginliği olacağı bilincindeyiz." dedi.
ÇOK ŞANSLIYIZ
"Bu kentin, dünyadaki tüm olumsuzluklara rağmen en büyük şansı, kenti önemseyen ve insanı için gayret eden, ticari hayatı diri ve canlı tutmaya çalışan Seddar YAVUZ gibi bir Vali ve Tahir BÜYÜKAKIN gibi Büyükşehir Belediye başkanına sahip olmasıdır. Bu iki isim, iş adamları olarak her yaşadığımız sorunda çözüm adına ortaya iradelerini koymuşlar ve bizlere dayanak olmuşlardır. Bu anlamda onlardan da aldığımız güç ile olumsuzlukları olumluya çevirmek, şehrimize daha fazla katma değer katmak adına yapacağımız bu ziyareti ticari, sosyal, kültürel açıdan daha da yakınlaşma anlamında önemsiyoruz. Katılan, katkı sunan tüm basın mensuplarına ve sizlerin aracılığı ile bizlerle olan çalışanlarımıza, yanımızda olan Devlet büyüklerimize ve kent insanına teşekkür ediyoruz."ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız